24 / 04 / 2024

AYD tavsiye kararı

AYD tavsiye kararı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği bir tavsiye kararı yayınladı. Kararda sektörlere göre her kiracı özelinde %70’lere varan indirimler yapıldığı, faaliyetleri işletmelerden kira alınmadığı ve toplamda 5 milyar TL'yi aşan kira desteği yapıldığı belirtildi.

AFAD tarafından verilen 10 bin TL destek ödemesinde son dakika kararı!  İkamet kararı yeniden değerlendirilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK), Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'a depremzede aileler için 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi talebinin yeniden değerlendirilmesi konusunda tavsiye kararı verdi. 

Emekliler dikkat! İkramiye farkı ödemesinde devrim niteliğinde karar! SGK, çok konuşulacak çalışmayı başlattı!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kat sayı artışı nedeniyle meydana gelen ikramiye farkı alacağı, ödemeden haberdar edilmemesi yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iade edilen emekli vatandaşın mağduriyetini tavsiye kararı sayesinde çözdü.

Halkbank ve Vakıfbank'tan peş peşe sermaye artırım kararı!

Halkbank ve Vakıfbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptıkları açıklamayla sermaye artırımı kararı aldıklarını duyurdu.

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

Nuh Çimento'dan flaş temettü kararı!

Nuh Çimento'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada temmettü dağıtım kararı alındığı bildirildi.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

15 il için acele kamulaştırma kararı! Bu sabah açıklandı! 

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Çankırı, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Konya, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Zonguldak illerinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Karar bugünkü 31817 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar ve ayrıntıları...

AVM’ler 18.00’de kapansın tavsiyesi!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, TAMF ve BMD, mega kent İstanbul'daki hava şartları sebebiyle alışveriş merkezlerinin  bugün 18.00'de kapanması konusunda tavsiye kararı aldı.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun Espiye'de kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıktı. Kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da arazi toplulaştırma kararı!

Aydın'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYD tavsiye kararı Haberi

AYD tavsiye kararı

FİBA CP'nin de üyesi olduğu AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) bir tavsiye kararı yayınladı. Kovid-19 salgını sürecinde AVM'lere yönelik bilgilerin paylaşıldığı kararla kiracı desteklerine de yer verildi. 

Yayınlanan tavsiye kararında şu ifadelere yer verildi:

Covid-19 salgınının etkilerini azaltmaya ve sonlandırmaya yönelik olarak bütün kurumları, sağlık çalışanları, bilim insanları ve vatandaşlarıyla ülkemiz olağanüstü bir mücadele örneği göstermektedir. Bununla birlikte dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını sebebiyle tespit edilen vaka ve ölüm sayıları ne yazık ki artış göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen 17.11.2020 tarihli Kabine Toplantısında da bu durum ele alınmış ve toplantının ardından Covid-19 salgının ülkemiz genelinde yayılmasını ve salgının doğurabileceği olumsuz sonuçları engellemek adına alınan tedbirler Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmış, tedbirlere ilişkin detaylar da müteakiben İçişleri...