25 / 04 / 2024

ayrimenkul için Strateji Platformu

ayrimenkul için Strateji Platformu

Garanti Koza Gayrimenkul Koordinatörü ve Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının konut üretimine etkilerine ilişkin konut konferansı 2012'nin sorularını yanıtladı...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

2024’te borsada kazanmak için atılması gereken 20 stratejik adım!

Borsa İstanbul’da hareketlilik başladı. Yükseliş trendine giren borsada yatırım yapacaklar için Borsa Filozofu X Sosyal medya hesabından 20 maddelik bir strateji paylaştı.  

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Erden Timur, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanlığı görevine seçildi! 

Erden Timur, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanlığı görevine seçildi. İşte ayrıntılar...

İşte AK Parti'nin doları düşürmek için uygulayacağı strateji!

AK Parti, tırmanışa geçen doları düşürmek için turizm kozunu oynamayı planlıyor.

İstanbul'da deprem için 800 bin TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı, “İstanbul’a 2021 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir?” sorusuna yanıt verdi. Yanıtta ayrılan kaynağın 800 bin Türk Lirası olduğunu ifade etti. 

Çorlu'da 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi' için çalışmalara başlandı!

Çorlu Belediyesi tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin alımının hazırlıkları için ihaleyi alan yüklenici firma Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim A.Ş. ile toplantı yapıldı.

İnşaat sektörünün canlanması için strateji belgesi hazırlanmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Edirne’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenledi. THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, inşaat sektörünün 2019’a iyi başlamadığını ifade etti.

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Yeni Yönetim Kurulu belirlendi!

Gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik somut adımlar atılması amacıyla kurulan GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu), Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim belirlendi. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için, yabancılarla gönül bağı kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Sektöründe Turizm Yatırımları’ konulu toplantısında, Turizm sektörünün Gayrimenkul sektöründeki yeri, şu anki durumu ve gelecekte daha iyi seviyelere gelmesi için yapılması gerekenler tüm yönleri ile masaya yatırıldı

Mekansal Strateji Planı için çalışmalar başladı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mekansal Strateji Planı için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Taşınmazların yeniden değerlemesi için son tarih 30 Eylül!

Gelir İdaresi E. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, "Şirketlerin aktiflerinde kayıtlı olan taşınmazlara yeniden değerleme imkanına ilişkin muhasebe kayıtlarının yapılması için verilen süre 30 Eylül’de doluyor." diye açıklama yaptı. 

ayrimenkul için Strateji Platformu Haberi

ayrimenkul için Strateji Platformu

Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin olarak, riskli binaların saptanması, tahliye sürelerine ilişkin teknik ve hukuksal bazı sakıncalar dile getiriliyor. Buna ek olarak, yasada özel sektörün konumuna ilişkin (yalnızca devlet müteahhidi rolünü üstlenme gibi) kaygılar da mevcut. Kentsel Dönüşüm Yasası’nı fırsatlar ve tehditler açısından özetle değerlendirebilir misiniz? 

Yasanın çıkmış olması başlı başına bir fırsattır. Milyonlarca binanın yenilenmesinden söz ediyoruz ki, bu önemli bir iş hacmi yaratacaktır. Ancak dönüşümün nasıl yapılacağına ilişkin kafalarda pek çok soru işareti bulunmaktadır. Bu soruların yanıtları, süreç başladıktan sonra netlik kazanacaktır.


Riskli alanların dönüştürülmesi konusunda, yasa kamuya çok ciddi yetki ve görevler vermektedir. Özel sektörün rolünün ne olacağı ise net değildir. Burada belirleyici, yönlendirici ve karar verici kamudur. Kısacası, sürecin sahibi bakanlık, TOKİ ya da yerel yönetimler olacaktır. Bu...