29 / 03 / 2024

Ayvalık Köprüsü

Ayvalık Köprüsü

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarıldı.

Ayvalık Köprüsü'nün mimari şeklini halk belirleyecek!

Lale Adası ile Ayvalık ana karası arasına yapılması planlanan köprü için geri sayım devam ederken, köprünün mimarisi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi internet üzerinde anket başlattı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Cunda Köprüsü'nde son dokunuşlar yapılıyor!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapımı tamamlanarak hizmete giren Cunda Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur son dokunuşların yapıldığını ifade etti.

Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ayvalık ilçesinde 350 fore kazık üzerine yapılan Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan Ayvalık Cunda Köprüsü temel atma ve 10 Bin Metreküplük Depo ve Kanalizasyon Terfi Hattı’nın hizmete alımı törenleri haftasonu yapıldı.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı!

Ayvalık'ta, Cunda ve Lale adalarını birbirine bağlayacak Cunda Köprüsü'nün temeli atıldı.Köprün 300 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde olacak.

Eski Galata Köprüsü, 10 Temmuz'da araç trafiğine açılacak!

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde yürütülen bakım çalışması nedeniyle yoğunlaşan trafiğin rahatlatılması amacıyla ”Balat-Hasköy” arasına taşınan eski Galata Köprüsü, 10 Temmuz’da araç trafiğine açılacak

Eski Galata Köprüsü trafiğe destek olmak için açılıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan onarım çalışmaları yüzünden trafikte sıkıntılı günler geçiren İstanbullular için eski Galata köprüsü 10 Temmuz'da araç trafiğine tekrar açılacak

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü işkencesinin faturası 144 milyon TL!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yakıt ve iş kaybına ticari gecikme cezaları da eklenince 3 aylık fatura ağır oldu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlayıp, 17 Eylül tarihinde tamamlanacak

TUSKON, Rusya ve Ukrayna inşaat firmalarıyla Dünya Ticaret Köprüsü'nde buluşturdu!

TUSKON'un düzenlediği “Dünya Ticaret Köprüsü 2012” programında 3 bin işadamı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

3.Köprü'yü Normandiya Köprüsü'nün tasarımcısı Michel Virlogeux yapacak!

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı

Golden Gate köprüsü 75. yaşını kutluyor!

San Francisco Körfezi’nin iki yakasını birleştiren ve sadece kentin değil, Amerika Birleşik Devletleri’nin de öne önemli simgelerinden biri kabul edilen Golden Gate köprüsü 75. yaşını kutluyor

Ayvalık Köprüsü Haberi

Ayvalık Köprüsü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarılınca, maliyeti 10 milyon liradan 15 milyon liraya yükseldi.


AA muhabirinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, zemin doldurulmak suretiyle yapılan ve iç denizdeki sirkülasyonu kesmesi nedeniyle Ayvalık Körfezi'nde kirliliğe yol açan mevcut köprünün yerine yenisinin yapılması için ilk harç, bu yılın yaz aylarında atıldı.


Ayvalık ve Cunda halkıyla yapılan, 12 bin kişinin katıldığı anketten yüzde 65'le "Cunda Taş Eksen" şeklinde yapılması isteğinin ortaya çıkması dolayısıyla bu doğrultuda yapımına başlayan Cunda Köprüsü, 300 metre uzunluğunda olacak.


Denizdeki dolgu maddesinin kaldırılmasını ve iç deniz sirkülasyonunu sağlayacak yapı, 2 adet 25 metre ve 2 adet 30 metre olmak üzere, arasından...