17 / 04 / 2024

Aziz Yuhanna kilisesi satılık

Aziz Yuhanna kilisesi satılık

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Kapadokya Aziz Mercurius turizme açılıyor!

Kapadokya'da turizme açılma çalışmaları tamamlanan Aziz Mercurius yer altı şehri, kilisesi, toplu mezarı ve sürgü taşlarıyla ilgi çekiyor.

Tarihi Beş Kiliseler yıkılıyor!

Digor’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kaya çıkıntısı üzerine kuruluna Beş Kiliselerden günümüze kadar kalmayı başaran Aziz Sarkis Kilisesi’de geçen süre içerisinde bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılarak kaybolmaya yüz tuttu.

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Mardin'de satışa çıkan Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı!

Mardin'de satılığa çıkartılan bin 500 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu'ndan bir heyet Mardin'e gelerek kilisede incelemelerde bulundu.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon TL'ye satılıyor!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon dolara satışta!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satılmasına tepki geldi!

Mardin'de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi.

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

Aziz Theodoros Trion Kilisesi restorasyona giriyor!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki, tarihi Üzümlü Kilisesinin restore edileceği belirtildi. Kaymakam Selman Kibaroğlu, yaptığı açıklamada, "Üzümlü Kilise" olarak bilinen Aziz Theodoros Trion Kilisesi'nin restore edileceğini söyledi.

İznik Gölü'nün altında 1500 yıllık tarihi kilise bulundu!

Hristiyanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve buna ait çok sayıda eserin yer aldığı Bursa’nın İznik ilçesinde göl altında kalmış bir kilise ilk kez görüntülendi. Kilisenin Aziz Peteres Kilisesi olduğu tahmin ediliyor...

Aziz Kocaoğlu Çinli yatırımcılara “İzmir’e gelin" çağrısı yaptı!

Aziz Kocaoğlu: "Deniz ulaşımı ve limanıyla cazip, yetişmiş insan gücüne sahip olan İzmir’de Çin ’in yatırım yapmasını arzu ediyoruz. İzmir ’e gelin, pişman olmazsınız” dedi.

Aziz Yuhanna kilisesi satılık Haberi

Aziz Yuhanna kilisesi satılık

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Aziz Yuhanna (Saint John) Kilisesi, apart otel yapmak için izin alamayan sahibi tarafından 2015 yılında 1 milyon dolara satışa çıkarılmasına rağmen henüz alıcı bulamadı Star'da yer alan habere göre; imar planlarında 'bahçeli ev' olarak görülen 600 yıllık bina, 6 yıldır yeni sahibini bekliyor.

Türkiye ve Yunanistan, 1923'te Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak yaptıkları sözleşme gereğince kendi ülkelerinin yurttaşlarını din esası üzerine göçe tabi tuttu. Bu göçün sonucunda TBMM, 'Mülk Edindirme Yasası' çıkararak göç sonucu Yunanistan'dan Türkiye'ye gelenleri mülk sahibi yaptı. Bu kapsamda Tirilye Mahallesi'nde kilise olarak kullanılan bina 1928 yılında Yunanistan'dan gelen 'Giritli Ali Durak' isimli Türk bir aileye verildi. 

Giritli aile, 90 yıl sonra binayı, İstanbullu bir iş insanına sattı. 'Apart Otel' yapmak isteyen iş insanı...