24 / 04 / 2024

babadan oğula konut satışı kredi

babadan oğula konut satışı kredi

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Milli Emlak o ildeki konut imarlı arsayı 8 taksitle satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesi, Esentepe Mahallesinde yer alan arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt Demirözü'nde yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

'Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!'

Temel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akdağoğlu konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdağoğlu vatandaşların faize bulaşmadan gayrimenkul sahibi olmasına olanak sağlanması gerektiğini belirtti. 

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde 6 Şubat deprem felaketinin ardından konut satışları resmen dibe vurdu. Deprem öncesi 5-6 milyon TL’ye satılan daireler şimdilerde 1 milyon TL’ye alıcı bulamaz hale geldi.

O ilde konut fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi! Ev sahibi olmak hayal oluyor...

Konut fiyatlarındaki artış İstanbul başta olmak üzere tüm illerde hissedilmeye başladı. Isparta'da geçen sene 130 metrekarelik daireler 2 milyon ile 2,5 milyona satılırken bu sene adeta fırladı.

O ilde konut arsası satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Nevşehir ili, Avanos ilçesinde bulunan bir konut arsası satışa çıkarıldı. Açık teklif usulüyle satılacak arsanın ihale tarihinin 8 Kasım olduğu öğrenildi.

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

O ildeki konut imarlı arsa 70 bin TL'ye satılıyor! Yüzde 20 indirim fırsatı! 

Denizli Buldan Milli Emlak, Denizli ili, Buldan ilçesi, Gölbaşı Mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

O ildeki konut imarlı 24 arsa satışa sunuluyor! 189 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla...

Kayseri Bünyan Belediyesi, Kayseri ili, Bünyan ilçesi, Karacaören Mahallesi'nde yer alan 24 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki Kayseri'deki arsalar için satış ihalesi ne zaman yapılacak? 

O ildeki konut ve ticaret imarlı 8 arsa 572 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis ili, Merkez ilçesinde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bitlis Merkez'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

Büyükşehir'den satılık arsa fırsatı! O ildeki konut alanı imarlı 3 arsanın fiyatı dudak uçuklattı! 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Çakmak Mahallesi'nde yer alan 3 adet konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Denizli Merkezefendi'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

babadan oğula konut satışı kredi Haberi

babadan oğula konut satışı kredi

Babadan oğula konut kredisi!

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor.


Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?


Çoğu banka, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullandırmıyor. 


Bunun nedeni; asıl amacı ihtiyaç kredisi olup daha yüklü krediyi daha uzun vadede ödemek için konut kredisi kullanarak hile yapanların olması.


Konut kredisinin diğer koşulları:

Kişinin Kredi Özgeçmişi

Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kişinin Toplam Geliri

Hemen hemen her banka...