05 / 05 / 2024

babanın hayattayken malvarlığını bir çocuğuna vermesi

babanın hayattayken malvarlığını bir çocuğuna vermesi

Babanızın hayattayken tüm malvarlığını yalnız kardeşinizin üzerinde yaptığını farz edelim. Bu durumda baba hayattayken malvarlığını bir çocuğuna verirse ne olur? İşte yanıtı...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

İbrahim Tatlıses tüm malvarlığını açıkladı! Usta sanatçının serveti görenleri şaşırttı

Usta Sanatçı İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz günlerde serveti dudak uçuklatan ünlüler listesinde yer almıştı. Bu listede yer almaktan rahatsız olan usta sanatçı listenin yanlış olduğunu belirterek tüm mal varlığını tek tek açıkladı. 

Milyarderler 2023'te rekor kırarak servetlerine servet kattı! Elon Musk dünyanın zirvesine uçtu!

2023'ün ilk yarısında, dünyanın en zengin 500 milyarderi toplamda 852 milyar dolarlık bir artışla servetlerini büyüttü. Bu dönemde, malvarlığı 237 milyar dolarla en yüksek olan kişi, Elon Musk oldu ve böylece dünyanın en zengin insanı unvanını taşıdı.

Hepsi Burada ile babanıza en özel olduğunu hissettirin! Samsung Galaxy A54 fırsatını kaçırmayın

Samsung Galaxy A54 Hepsi Burada farkıyla satışa çıktı. Haziran ayı avantajlarını kaçırmak istemeyenler ve telefonunu yenilemek isteyenler, HD çözünürlük ve sekiz çekirdekli Samsung Galaxy A54 telefonun detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kiğılı babalar gününe özel indirimlerini duyurdu! Takım elbiselerde yüzde 50 indirim! Babanızı Kiğılı ile donatın!

Babalar Günü yaklaşırken pek çok giyim markası kampanyalarını duyurdu. Bu markalar içerisinde Kiğılı de yer alıyor. Birbirinden farklı indirimleri babalar günü için sizlere sunuyor. İşte detaylar!

Turkcell'den babalar gününe özel indirim başladı! Samsung Galaxy Tab S7 FE'ye muhteşem kampanya

Turkcell'in babalar günü hediye konsepti büyük ilgi gördü. Babanıza en özel hissetmesi için alacağınız hediyeler Turkcell ayrıcalığı ile satışa çıktı. Turkcell'in Pasaj uygulamasından hediyenizi seçin babanızı mutlu edin. İlk alışverişlerde 100 TL hediye çeki fırsatını da değerlendirin. İşte detayla

English Home'dan Babalar Günü'ne özel 200 TL altı hediyeler

Babalar Günü'nün gelmesine çok az kaldı ve siz hala babanız için bir hediye seçemediniz mi? Hiç telaşlanmayın! Çünkü sizler için Babalar Günü'ne özel oldukça uygun hediye seçenekleri hazırladık. Hemen göz atın!

Babama ne almalıyım? İşte Babalar Günü için hediye önerileri

Babalar Günü yaklaşırken birçok kişide "Babama ne almalıyım?" telaşı baş gösterdi.  Siz de sevgili babanıza özel bir hediye seçmek istiyorsanız, işte sizin için  Babalar Günü için birkaç hediye önerisi...

Kiğılı'da Babalar Günü: İkili alıma özel indirim fırsatı! Birini babanıza birini dedenize hediye edin!

Kiğılı, Babalar Günü'ne özel olarak düzenlediği kampanyayla dikkat çekiyor. Şık ve kaliteli tişörtlerden oluşan koleksiyon, babaları özel hissettirecek. Kampanya, 1 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında geçerli olacak. İşte ayrıntılar...

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

babanın hayattayken malvarlığını bir çocuğuna vermesi Haberi

babanın hayattayken malvarlığını bir çocuğuna vermesi
Baba hayattayken malvarlığını bir çocuğuna verirse ne olur?

Babanızın bütün malvarlığını yalnız kardeşinize bırakması ve size malvarlığından bir şey bırakmaması durumunda, kardeşe babadan verilenler için dava açılabilir. Ancak bu noktada bırakılan mülklerin hangi şekilde kardeşinize bırakıldığı hususu önem teşkil ediyor.


Eğer, söz konusu malvarlığı kardeşinize bağış şeklinde verildiyse mahfuz hisse talep edilebiliyor. Bu dava babanızın ölümünden sonraki bir yıl içinde açılabilir. Ancak, tapu üzerinde satış olarak gösterilip para alınmaması durumunda yani gizli bağışın söz konusu olduğu durumda ise tapu kayıtları iptal olunacağından daha büyük miras payına sahip olunabiliyor.


Bu nedenle miras için dava açmadan önce tapu kayıtlarının incelenmesi ve ayrıca, konu hakkında alanında uzman avukatlara danışmanız faydalı olacaktır.




Işıl Seren...