24 / 04 / 2024

baca onarımı ortak giderlerden mi karşılanır

baca onarımı ortak giderlerden mi karşılanır

Kombi uygulamasından önce evlerde ısınma ihtiyacının karşılanması için soba daha yaygın kullanılıyordu. Soba kullanan bazı ev sahipleri soba bacalarından dolayı sorun yaşayabiliyor. Peki böyle bir durumda baca onarımını kim karşılar? İşte yanıtı...

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Çatı onarımı ortak gider midir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan esaslara göre çatılar, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Apartmanlarda ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebiliyor. Hangi alanların ortak alan kapsamında yer aldığı da, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Galatasaray Üniversitesi Ortaköy, Beyoğlu ve de Şişli yerleşkeleri onarım ihalesi 10 Ekim'de!

Galatasaray Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı; Ortaköy, Beyoğlu ve de Şişli yerleşkelerinde onarım işlerini 10 Ekim 2014 tarihinde açık ihale ile ihaleye çıkaracak.

Gelibolu 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başladı!

Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nin kaidesinde onarım çalışmaları başlatıldı. Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak iskele kurulduktan sonra anıt etrafının ağlarla çevrildiğini söyledi.

Başiskele'de yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor. Başiskele ilçesinde yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek. Bu yolların köylerdeki 20 kilometrelik bölümü beton yol uygulaması yapılacak.

Tekirdağ Süleymanpaşa’da yol onarım çalışmaları başladı!

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da yol onarım çalışmaları başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri tarafından ana yollarda ve ara sokaklarda bulunan çukurlar asfalt ile doldurularak onarım çalışması yapıldı...

Yalova Rehabilitasyon Merkezi'nin onarımı için kaynak arayışı sürüyor!

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Termal'de bulunan ve bir süre önce kendilerine devredilen Rehabilitasyon Merkezi'nin onarımı için gereken paranın 1 milyon TL'lik bölümünün bulunduğunu söyledi...

Siemens Adana'da Motor Bakım Onarım Merkezi açtı!

Siemens Adana Motor Bakım Onarım Merkezi, 2003 yılında İstanbul’da açılan merkezden sonra Siemens’in motor bakımı ve onarımı alanında Türkiye’de açtığı ikinci merkez olma niteliği taşıyor.

Siemens Adana'da Motor Bakım Onarım Merkezi açtı!

Siemens Adana Motor Bakım Onarım Merkezi, 2003 yılında İstanbul’da açılan merkezden sonra Siemens’in motor bakımı ve onarımı alanında Türkiye’de açtığı ikinci merkez olma niteliği taşıyor...

Bolvadin'de kaldırımlarda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Afyonkarahisar' ın Bolvadin İlçe Belediyesi ekipleri tarafından, ilçe merkezinde kaldırım bakım ve onarım çalışmalarının başladığı kaydedildi. Çalışmaların Bolvadin' in ana caddelerinde de devam ettirileceği belirtildi...

baca onarımı ortak giderlerden mi karşılanır Haberi

baca onarımı ortak giderlerden mi karşılanır

Baca onarımını kim karşılar?

Günümüzde yeni yapılan konut projelerinde dairenin ısınma ihtiyacının karşılanması için genellikle kombi kullanılıyor. Ancak daha eskiden yapılan binalar ise sobalı ve bacalı olacak şekilde yapılmıştır. 


Baştan sobalı yapılan bir binada diğer apartman sakinlerinin kombiye geçtiğini ancak sizin hala soba kullandığınızı farz edelim. Sobanın bacası ile ilgili bir arıza söz konusu olduğu takdirde bu yalnız sizi değil, tüm apartman sakinlerini ilgilendiriyor.


Konu ile ilgili hususu daha detaylı anlatmak gerekirse; Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinin c fıkrasında bacalar söz konusu apartmanın ortak yerlerinden sayılıyor. 


Baca onarımını kim karşılar?

Bu durumda baca ortak alanlar kapsamında olduğu için ve zaten yapı itibariyle bina en baştan sobalı olarak inşa edildiği için baca onarımı apartman giderlerinden karşılanır.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 4;

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu...