24 / 04 / 2024

Badavut plaj

Badavut plaj

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Badavut bölgesinde hiçbir şekilde doğal dokuyu bozacak bir yapılaşma olmayacaktır. Vatandaşlar burada fotoğraf çekebilir, denize girmek maksatlı kullanabilir." diye konuştu. 

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

Gerze'ye yeni plaj geliyor!

SİNOP'un Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı, "Yıllardır ilçemizin turizm açısından en büyük sıkıntısı plaj eksikliğiydi. Cayvaaltı mevkiinde başladığımız plaj çalışmaları ile kısa süre içerisinde ilçemize iki adet plaj kazandırmış olacağız" dedi.

Sinop Büyük Gerze Plajı tamamlandı!

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bayram tatilinde yapımına başlanmış ve çevre düzenlemesi bitirilerek halkın hizmetine sunulan Büyük Gerze Plajı hakkında bilgi verdi.

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki otoparkı tekrar işletmeye açtı!

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki Milli Emlak’a ait otoparka yine çöktü. Geçen yıl 15 bin lira ceza alan kulüp, otoparkı tekrar işletmeye açtı.

Hande Yener Dubai'ye plaj açıyor!

Hande Yener 2 milyon TL'ye açtığı 'Sebastian Beach'i bir dünya markası haline getirmeye çalışıyor. Dubai'de Hande Yener kulüp-plajı açma teklif alan Hande Yener ''Bu 1 milyon dolarlık bir teklif. ''dedi.

Hadise'nin Bodrum'daki plajı açıldı!

Hadise'nin Bodrum Tilkicik Koyu’nda 2 milyon Euro’ya aldığı arazinin üzerinde yaptırdığı La Plaj’ın açılışı önceki gün basına kapalı olarak gerçekleşti.

Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor!

Antalya'da ilki dünyaca ünlü Konyaaltı sahibinin devamında, kentin Kemer'e çıkış yolu üzerinde Sarısu mesire alanında oluşturulan 'Kadınlar Plajı'nın ikincisi için ihale süreci başladı.

Alanya Uğrak'a kadınlar plajı yapılacak!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 3’üncü derece doğal SİT alanındaki Uğrak’a yapacağı kadınlar plajı için ihale süreci başladı.

Alanya Fortuna Resort'ta bedensel engelliler için plaj!

Türkiye'nin en önde gelen engelsiz projelerinden Fortuna Resort Spa & Wellness Center'ın ilk etabı kullanıma açıldı. Projede bedensel engelliler için plaj yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nde Halk Plajı çalışmaları sürüyor!

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nca onay verilen 5 noktada, falezlerden denize iniş ve güneşlenme platformunu içeren halk plajı çalışmalarına hız verdi.

Hadise'nin 2 milyon Euro’luk plajında çalışmalar sürüyor!

Hadise, Tilkicik Koyu’nda 2 milyon Euro’ya aldığı arazinin üzerinde yaptırdığı plajın çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Mesudiye Plajı halk plajı oldu!

Mudanya İlçesi Mesudiye Mahallesinde bulunan Mesudiye plajı Valilik İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile halk plajı ilan edildi.

Badavut plaj Haberi

Badavut plaj

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Türkiye'nin gizli cennetlerinden Ayvalık'taki Badavut bölgesinin, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesiyle ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Badavut bölgesinde bir milyon metrekare alanın kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildiğini vurgulayan Bakan Kurum, bu bölgenin böylece doğal sit alanı ve uluslararası kriterlere göre 6 türün kritik öneme sahip olarak belirlendiğini kaydetti.

Biyolojik çeşitlilik açısından da Türkiye'deki en önemli yerlerden birisinin Badavut bölgesi olduğunu sözlerine ekleyen Kurum, "Böylelikle biz buranın hem kumsal alanını hem deniz ekosistemini hem arkasındaki doğal dokuyu koruyacağız. Burayı tamamen koruma altına alacağız." açıklamasında bulundu.

- "Hiçbir yapıya izin verilmeyecek"

Badavut bölgesine koruma statüsü getirdiklerini söyleyen Kurum, şu...