26 / 04 / 2024

Murat Kurum: Badavut'ta yapılaşmaya izin yok!

Murat Kurum: Badavut'ta yapılaşmaya izin yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Badavut bölgesinde hiçbir şekilde doğal dokuyu bozacak bir yapılaşma olmayacaktır. Vatandaşlar burada fotoğraf çekebilir, denize girmek maksatlı kullanabilir." diye konuştu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Türkiye'nin gizli cennetlerinden Ayvalık'taki Badavut bölgesinin, "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesiyle ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Badavut bölgesinde bir milyon metrekare alanın kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildiğini vurgulayan Bakan Kurum, bu bölgenin böylece doğal sit alanı ve uluslararası kriterlere göre 6 türün kritik öneme sahip olarak belirlendiğini kaydetti.

Biyolojik çeşitlilik açısından da Türkiye'deki en önemli yerlerden birisinin Badavut bölgesi olduğunu sözlerine ekleyen Kurum, "Böylelikle biz buranın hem kumsal alanını hem deniz ekosistemini hem arkasındaki doğal dokuyu koruyacağız. Burayı tamamen koruma altına alacağız." açıklamasında bulundu.

Murat Kurum: Badavut ta yapılaşmaya izin yok!

- "Hiçbir yapıya izin verilmeyecek"

Badavut bölgesine koruma statüsü getirdiklerini söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Burada hiçbir şekilde doğal dokuyu bozacak bir müdahale olmayacaktır. Vatandaşlar burada fotoğraf çekebilir, denize girmek maksatlı kullanabilir. Ama kesinlikle hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecek, sadece bilimsel araştırma yapılabilmesine izin vereceğiz."

Salda Gölü için de ilerleyen günlerde benzer bir karar alınacağını ifade eden Bakan Kurum, "Salda Gölü'nde de ilerleyen günlerde özellikle beyaz kumsallar olan kısım 'kesin korunacak hassas alan' olarak ilan edilecek." diye konuştu.


Geri Dön