26 / 04 / 2024

bağdattaki tarihi binalar

bağdattaki tarihi binalar

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Bağdat'ta zamana direnen tarihi binalar bakıma muhtaç!

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

Kadıköy'deki tarihi binalar belediyeye tahsis edilmeli!

Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Fikirtepe’de kanuna göre ilçeye devredilmesi gereken araziler hazineye devrediliyor” diyor. Nuhoğlu, eğitim merkezi yapmak üzere istediği çürümeye bırakılan tarihi binalar bir türlü belediyeye tahsis edilmiyor.

Kayseri'deki tarihi binalar korunuyor!

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Moore, "Türkiye'nin en iyi örneği olarak inanılmaz gelişmiş bir kent oldu. Özellikle tarihi binaları iyi koruyorsunuz ve bundan çok etkilendim" dedi

TOKİ Samsun Çay Mahallesi Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi!

12 bin 418 TL peşinat ödenebilen TOKİ Samsun Çay Mahallesi Konutları'nda 18 ev satışa sunuluyor. TOKİ Samsun Çay Mahallesi Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi 14 Ağustos 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Zonguldak Alaplı son başvuru tarihi!

18 bin 827 TL peşinatla ev sahibi olabilen TOKİ Zonguldak Alaplı Konutların'da yer alan 2 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Zonguldak Alaplı son başvuru tarihi 30 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Manisa Salihli Durasıllı son başvuru tarihi!

4 bin TL başvuru bedeli ödenen TOKİ Manisa Salihli Durasıllı Konutları'nda 472 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Manisa Salihli Durasıllı son başvuru tarihi 30 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir son başvuru tarihi!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir projesinde toplam 149 adet konut satışa sunuluyor. Projede 3+1 daireler bulunuyor. TOKİ Şanlıurfa Viranşehir son başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Çorum Merkez Celilkırı başvuru tarihi!

Daire fiyatlarının 58 bin 813 TL'den başlangıç gösterdiği TOKİ Çorum Merkez Evleri'nde 8 adet konut satılıyor. TOKİ Çorum Merkez Celilkırı başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi!

Şırnak Beytüşşebap TOKİ Evleri'nde 3oda 1 salon daire tipine sahip 5 adet ev satılıyor. Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi 20 temmuz 2015 'de başlıyor.

Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ başvuru tarihi!

Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ 'de 1 adet konut satışa sunuluyor. Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ başvuru tarihi ise haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Ispartakule Evleri son başvuru tarihi yarın!

Ödeme planına göre 240 aya kadar taksit imkanı sağlanan proje toplam toplam 1.849 adet daireden meydana geliyor. TOKİ Ispartakule Evleri son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

bağdattaki tarihi binalar Haberi

bağdattaki tarihi binalar

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç şekilde zamana direniyor.

Anadolu Ajansı'^nda yer alan habere göre, Bağdat'ın merkezi Alavi, Hayfa, Bettavin, Şevvaka, İvaziyye, Kazimiye bölgeleri ve El-Reşit Caddesi üzerinde onlarca tarihi yapı, yılların bakımsızlığı sebebiyle çökmek üzereyken, bir kısmı da yoksul ailelerin sığındığı yuvaya dönüştü.

Bu derme çatma ama tarih kokan konutlarda yaşayanlar, zaman zaman kendi kısıtlı imkanlarıyla onarım işlerini gerçekleştirse de asıl olarak hükümetin buraları elden geçirerek restore etmesini bekliyorlar.

Başkentte tarihi binaların yer aldığı  bölgeler arasındaki Bettavin'in sakinlerinden 83 yaşındaki Abdulmehdi İbrahimi, AA muhabirine zamana direnen binalarda kimlerin yaşadığı hakkında bilgiler verdi. 

Bağdatlı İbrahimi, bölgenin eski adının Urfeli (Urfalı) olduğunu, burada vaktiyle Urfalı Türk ailelerin yaşadığını ve bölge isminin onlardan kaldığını belirtti.

Türk ailelerin 1930'larda buradan göç etmesi...