24 / 04 / 2024

balıkesir çınarlı çeşme

balıkesir çınarlı çeşme

Balıkesir Edremit'te Osmanlı dönemine ait 300 yıllık tarihi Çınarlı Çeşme defineciler tarafından talan edildi. Üzerinde boyayla yazılmış yazılar olan tarihi çeşme romanlara bile konu olmuştu

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği! Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği geldi...Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ’den Balıkesir Bigadiç’e 346 konut!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'de 346 adetlik konutluk yeni proje inşa edecek. İşte detaylar…

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir'de 4 yeni inşa edecek.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul! İhalesi bugün!

Balıkesir Burhaniye Kocacami 20 Ders İlkokul, Gönen İlçesi Kurtuluş 20 Ders İlkokul ve Rüstem 12 Ders MTALise, Dursunbey İlçesi Üçeylül12 Derslikli İlkokul Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Balıkesir'e 2023'e kadar 15 bin yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın daveti üzerine Balıkesir'e geldi. Kurum, Balıkesirlilere kentsel dönüşüm müjdesi verdi...

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, 1 Adet 24 Derslikli Lise, 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu, Edremit İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Lise ve 100 Kişilik Pansiyon, Gömeç İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Ortaokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Balıkesir Altıeylül'e 762 yeni konut!

Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Dinkçiler Mahallesi 762 adet konut 26 adet ticaret ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Balıkesir'de 23 milyon TL'ye satılık arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül Gümüşçeşme'de yer alan arsayı 23 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Balıkesir Edremit’e yurt müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Canbey, Edremit'e 250 kişilik yurt yapılacağının müjdesini verdi.

TOKİ'den Balıkesir Dursunbey'e 160 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Dursunbey'de 160 yeni konut hayata geçirecek. Projenin ihalesi 31 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

Balıkesir Altıeylül'de 10.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Balıkesir İli, Altıeylül İlçesi, Gümüşçeşme Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 10 milyon 331 bin 371,16 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Balıkesir Dursunbey'e dev sağlık merkezi!

Balıkesir Dursunbey Belediyesi yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Eski Dursunbey Devlet Hastanesi karşısında bulunan 3 bin metrekarelik alanda dev sağlık merkezinin inşaat çalışmaları başladı.

Kale'den Balıkesir’e 35 milyon liralık fabrika yatırımı!

Kale Grubu bünyesinde bulunan Kalekim, Balıkesir’e yani fabrika yatırımı yaptı. Firma, 35 milyon lira yatırımla 7’nci fabrikasını kurdu.

balıkesir çınarlı çeşme Haberi

balıkesir çınarlı çeşme

Ünlü yazar Sabahattin Ali’nin ’Kuyucaklı Yusuf’ adlı romanınında adından sıkça söz edilen ’Çınarlı Çeşme’, defineciler tarafından delik deşik edildi. Sabahattin Ali’nin çocukluk ve ilk gençlik yıllarını yaşadığı Hekimzade Mahallesi’ndeki çeşmenin kitabesinin geçen yıl çalındığını, sonrasında ise taşlarının sökülüp define arandığını, çeşmenin yanındaki çınar ağacının da kurutulup kesildiğini belirten mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Yerel yönetimlerin bu türlü kültür miraslarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen 45 yaşındaki İbrahim Demir, "Tarihine sahip çıkamayan bir millet haline geldik. Yıllardır çeşmenin üzerinde duran kitabeyi çalanların hemşehrilikle ve insanlıkla yakından uzaktan ilgisi...