29 / 03 / 2024

barajlar doldu mu 2014

barajlar doldu mu 2014

İstanbul'da mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor. Peki İstanbul barajları nerede? İstanbul 'da barajlar doldu mu? Barajların durumu nedir? İşte baraj doluluk oranı İstanbul 2014..

Barajlar doldu mu? İstanbul'da etkili olan yağışlar barajları nasıl etkiledi?

İstanbul'da yağışlı havanın hayatı bir yanı ile olumsuz yönde etkilerken, diğer bir yandan da barajların dolmasını sağlıyor. Yağışların ardından barajların ortalama doluluk oranı yüzde 17,82'den yüzde 20,54'e kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Prof. Dr. Osman Bektaş tek tek sıraladı: Büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? Bu sefer ters köşe...

Prof. Dr. Osman Bektaş, beklenen İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve herkesi şaşırttı. Peki büyük İstanbul depreminde zaman doldu mu? İşte ayrıntılar...

Bursa depremi için süre doldu mu?

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bursa depremi ile ilgili olarak, Gemlik'in yanı ve Bursa ovasındaki hareket dikkat çekti. Bursa depremi için sürenin dolmuş olacağının altını çizdi...

Osman Gürün: Muğla'daki yazlıkların üçte biri doldu!

Muğla'ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artışın ardından açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla'ya gelmeyin" çağrısında bulundu.

Kocaeli’de barajlar doldu!

Barajlarla ilgili açıklama yapan İlhan Bayram, “İçme suyu havzalarımız yeterli kar yağışını aldılar. Kocaeli'de susuzluk çekmeyiz” dedi.

Ankara'nın barajları doldu!

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, bu yıl yağışların yüz güldürdüğünü belirterek, “İlk 6 ayda baraj havzalarındaki su miktarı, geçen yılın 12 ayından daha fazla” dedi.

Kahramanmaraş'ta barajlar yüzde yüz doldu!

Türkiye'nin önemli su potansiyeline sahip Kahramanmaraş'ta barajlar yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Kahramanmaraş, akarsuları, göletleri ve barajlarıyla "su şehri" olarak anılıyor.

Tüm barajlar doldu Gördes boşaldı!

İzmir'in 2011 yılından itibaren içme suyu aldığı Gördes Barajı’nın göl alanı zeminden su sızmasını bir türlü önlemeyen DSİ, kapsamlı onarım yapmak üzere barajdaki suyu boşaltıyor.

Ankara barajları 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar dolu!

Sonbahar ve kış yağışlarının ardından Ankara barajları doldu. Başkan Gökçek kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştuğunu söyledi

İstanbul'daki barajların yüzde 90'ı doldu!

İstanbul'un barajlarının yüzde 90'ı doldu. Kente su sağlayan barajların doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı. Barajlardaki su miktarı, geçen yıl şubat ayında yüzde 31,81 iken, bugün itibarıyla yüzde 90,21 olarak ölçüldü.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 85'i geçti!

DSİ Genel Müdürü Özkaldı, "Barajlardaki doluluk oranları, öncelikle İstanbul'da yüzde 85'leri geçti. Bu, 'hemen hemen doldu' demektir" dedi. Barajların doluluk oranı yüzde 85'i geçti.

İstanbul'un barajları doldu!

İstanbul’daki barajlarda yağışlı dönemin etkisiyle doluluk oranı yüzde 85’in üzerine çıktı. İstanbul’a su sağlayan Kazandere ve Istrancalar barajlarındaki doluluk ise yüzde 100 seviyesine ulaştı.

İstanbul'un barajlarının yüzde 70'i doldu!

İstanbul'un barajlarının yüzde 70'i doldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, yüzde 70,02'ye yükseldi.

barajlar doldu mu 2014 Haberi

barajlar doldu mu 2014

Baraj doluluk oranı İstanbul 2014!

İstanbul'da; Ömerli Barajı, Terkos Barajı, Darlık Barajı, Büyükçekmece Barajı, Alibey Barajı, Istrancalar Barajı, Sazlıdere Barajı, Kazandere Barajı, Elmalı Barajı ve Pabuçdere Barajı olmak üzere mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor.


İstanbul barajları nerede?

Alibey  Barajı

Barajın Yeri  Eyüp-İSTANBUL

Akarsuyu  Alibey  Deresi

Amacı  İçme ve Kullanma suyu+T

İnşaatın (başlama-bitiş) yılı  1966-1972

Gövde dolgu tipi  Zonlu toprak dolgu

Gövde hacmi 2 hm3

Yükseklik (talvegden) 28 m

Normal su kotunda göl hacmi  34,87 hm3

Normal su kotunda göl alanı 21,4 km2


Ömerli Barajı

Barajın Yeri Beykoz -İSTANBUL

Akarsuyu Riva Deresi

Amacı İçme ve kullan..suyu temin

İnşaatın (başlama-bitiş) yılı 1968-1972

Gövde dolgu tipi Zonlu toprak dolgu

Gövde hacmi