16 / 04 / 2024

Ankara barajları 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar dolu!

Ankara barajları 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar dolu!

Sonbahar ve kış yağışlarının ardından Ankara barajları doldu. Başkan Gökçek kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştuğunu söyledi



Ankara'da geçtiğimiz bahar aylarından bu yana etkili olan yağışlar sayesinde barajların doluluk oranı arttı. Yağışlar sonucu içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlarda dün itibariyle, kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak toplam 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştu. 


REKOR KIRACAĞIZ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yağışların bu şekilde devam etmesi durumunda su rezervi konusunda rekor kırılacağını belirtti. Gökçek "Yağışlar böyle devam ederse, baharın sonuna doğru barajlarımızdaki su miktarının 800 milyon metreküpün üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıla oranla barajlarımızdaki doluluk oranı yüzde 5 arttı" dedi. Son aylarda görülen yağışların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, "Bu sene barajlarımızda şimdiye kadar olmayan bir su rezervine kavuşacağımızı düşünüyorum. İnanılmaz bir kuraklıktan sonra inanılmaz bir bolluk dolayısıyla Allah'a hamd ediyoruz. Ümit ediyorum bu yıl, bu konuda  Ankara  tarihinde bir rekor kırılacak. Ümidimiz, Ankaramıza su sağlayan barajlarımızdaki su miktarının 800 milyon metreküpü aşmasıdır" dedi. Gökçek "Bugüne kadar barajlarımızdaki su miktarının bu seviyelere ulaştığı vaki değil. İnşallah bu yağışlar böyle gider, böyle devam ederse baharın sonuna doğru barajlarımızdaki su miktarı bir rekor oluşturacak" görüşünü dile getirdi. 


5 BARAJ YÜZDE 89 DOLDU

Başkentin içme ve kullanma suyunu karşılayan 6 barajı bulunuyor. ASKİ yetkilileri 1 milyar 220 milyon metreküplük kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük içme suyu barajı olma özelliğini taşıyan Çamlıdere Barajı dışındaki Kurboğazı, Eğrekkaya, Çubuk 2, Akyar ve Kavşakkaya barajlarında doluluk ortalamasının yüzde 89 düzeyine çıktığını belirtiyor. Oldukça büyük kapasiteye sahip Çamlıdere Barajı'nda ise şuanda 382 milyon 695 bin metreküp su bulunuyor. 


Sabah


Geri Dön