18 / 04 / 2024

Ankara barajları doluluk oranı

Ankara barajları doluluk oranı

Sonbahar ve kış yağışlarının ardından Ankara barajları doldu. Başkan Gökçek kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştuğunu söyledi

Ankara'nın barajlarında su seviyesi yüzde 44' ulaştı!

ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, "Haziran ayı itibari ile barajlarımızın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü." dedi.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

Ankara baraj doluluk oranları yüzde 45'e ulaştı!

Ankara’da etkili olan kar yağışı Başkent’e su sağlayan barajların yüzünü güldürdü. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 45’ler seviyesine ulaştığını söyledi.

Ankara barajları 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar dolu!

Sonbahar ve kış yağışlarının ardından Ankara barajları doldu. Başkan Gökçek kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştuğunu söyledi

Ankara barajlarının doluluk oranı! 4 Mart 2015

Başkent Ankara'daki barajlardan Elmadağ yüzde 84, Kurtboğazı yüzde 34, Kavşakkaya 58, Eğrekkaya 50, Çamlıdere 29, Akyar 55 ve Çubuk yüzde 25 oranında doluluğa sahip bulunuyor.

İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde 92 oldu!

İstanbul'da il genelindeki barajlarda ortalama doluluk yüzde 92,90 olarak ölçüldü. Ankara'daki barajların doluluk oranı ise yüzde 35 olarak kayıtlara geçti.

Ankara'nın barajları dolmuyor!

Aralık itibarıyla Ankara’daki içme suyu amaçlı barajların doluluk oranı yüzde 18,4 olarak belirlenirken; İstanbul'un oranı yüzde 54,6, İzmir'in yüzde 52,8 olarak ölçüldü.

Ankara ve İstanbul'da barajların ne kadarı dolu?

Yaz aylarında su seviyesi sınırların alrına düşen İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 37,41'e yükseldi. Ankara'da ise doluluk oranı yüzde 29,12 olarak kayıtlara geçti.

Ankara ve İstanbul'da barajların ne kadarı dolu?

İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 36,42, Ankara'da yüzde 30 olarak ölçüldü. İşte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinin verileri...

Ankara'da yağış barajları doldurmadı!

Başkent Ankara'da son günlerdeki yağışların barajlardaki su miktarını beklenen oranda artırmadığı anlaşıldı. Kente içme suyu sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 29.60 olarak ölçüldü.

İstanbul, Ankara ve İzmir barajlarında son durum!

İstanbul'daki barajlarda doluluk yüzde 32,75, Ankara'da 34,17, İzmir'de 56,33, Bursa'da yüzde 44,12 ölçüldü. İstanbul'daki barajlardan Ömerli yüzde 34,31, Pabuçdere yüzde 4,35, Sazlıdere yüzde 18,44 olarak ölçüldü...

Ankara barajları doluluk oranı Haberi

Ankara barajları doluluk oranı

Ankara'da geçtiğimiz bahar aylarından bu yana etkili olan yağışlar sayesinde barajların doluluk oranı arttı. Yağışlar sonucu içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlarda dün itibariyle, kentin 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak toplam 673 milyon 21 bin metreküp su rezervi oluştu. 


REKOR KIRACAĞIZ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yağışların bu şekilde devam etmesi durumunda su rezervi konusunda rekor kırılacağını belirtti. Gökçek "Yağışlar böyle devam ederse, baharın sonuna doğru barajlarımızdaki su miktarının 800 milyon metreküpün üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıla oranla barajlarımızdaki doluluk oranı yüzde 5 arttı" dedi. Son aylarda görülen yağışların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, "Bu sene barajlarımızda şimdiye kadar olmayan bir su rezervine kavuşacağımızı düşünüyorum. İnanılmaz bir kuraklıktan sonra inanılmaz bir bolluk dolayısıyla Allah'a hamd ediyoruz. Ümit ediyorum...