25 / 04 / 2024

Barışkent Gayrımenkül Projeleri Yatırım Yönetimi

Barışkent Gayrımenkül Projeleri Yatırım Yönetimi

Maliye Bakanlığı’nın metrekaresi bin lira ve üzerinde olan konut projelerinde KDV oranının yüzde 18’e yükseltilmesine yönelik uygulaması, inşaat sektörünü tedirgin etti

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Barınma sorunu çözülüyor! Milyonlarca öğrenciye müjde! 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

İmar barışı mağdurları açlık grevinde!

Son dönemde sık sık gündeme gelen yapı kayıt belgesi mağdurları seslerini yetkililere duyurmak için açlık grevine başladı...

Kırklareli’nde sağlık kompleksi inşa ediliyor!

Kırklareli Valiliği, kent genelinde sağlık kompleksi inşası için çalışmalara başladı.

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

Başkent'te 8 ayda 716 bina yıkıldı!

Başkent’te yılın ilk sekiz ayında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce gerçekleşen inşaat denetimleri sonucunda, güvenilir olmadığı belirlenen yapılara 320 bin 71 TL idari ceza uygulandı. 716 riskli binanın yıkımı gerçekleşti.

Elazığ'da mağdur 5 bin aile için barınma merkezi yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ'daki deprem yardım kampanyasından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılaya geldi. "Sosyal tesislerde 1500 aileyi barındırmayı planladık'' dedi.

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

Aşçıoğlu'na Gayrimenkul Geliştirme Ödülü!

İstanbul ve Dubai’de önemli projelere imza atan Aşçıoğlu, birbirinden başarılı projeleri ve iş modelleri ile Sektörü Geliştirme Ödülü'nü kazandı.

Barışkent Gayrımenkül Projeleri Yatırım Yönetimi Haberi

Barışkent Gayrımenkül Projeleri Yatırım Yönetimi


İnşaat sektörünün Başkentteki temsilcileri, yeni uygulama ile özellikle 1+1 ve 2+1 konutlara yönelik talebin daralacağını, bu konutların yatırım aracı olarak cazibesinin kalmayacağı düşüncesinde.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, devletin kendi menfaatini gözeterek, vergi gelirini artıracak bir uygulama başlattığını vurgulayarak, şunları söyledi:

‘’Uygulamanın adil olduğu konusunda müteahhitler olarak hemfikiriz. Ancak,  sektör adına bazı gerçekler gözardı edilmekte. Türkiye ekonomisi 2012 yılında yüzde 2,9 büyürken, inşaat sektöründeki büyüme yüzde 1’de kaldı. Bunun anlamı inşaat sektörü sıkıntıda. Müteahhitler olarak, vergi alırken gözetilen adaletin, mahsuplaşma zamanında da gözetilmesini istiyoruz.  Müteahhit inşaat malzemesi alırken yüzde 18 KDV ödüyor, konut tamamlandıktan sonra ise yüzde 1 KDV ile satıyor. Bu durumda müteahhidin yüzde 17 KDV alacağı oluşuyor. Bunu tahsil etmekte zorlanıyoruz.  Genellikle kat karşılığı inşaat yaptığımız...