18 / 04 / 2024

Başakşehir Şahintepe Mahallesi dönüşüm

Başakşehir Şahintepe Mahallesi dönüşüm

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir İkitelli-2 Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, İkitelli-2 Mahallesi, 637 Ada, 4 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Başakşehir'deki 22 bin 310 metrekarelik konut imarlı arsa 1.7 milyar TL'ye satılıyor!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Ziya Gökalp (İkitelli-2) Mahallesi'nde yer alan arsayı 'Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle' satıyor. Peki Başakşehir'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı!

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk adımı olarak hayata geçirilecek olan Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı.

Başakşehir İkitelli-1 Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, İkitelli-1 Mahallesi, 3945 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe Bölgesi 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Bölgesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına İlişkin Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Onurkent 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Başakşehir Mahallesi, 1411 ada, 1 parsel ve 5 parselin Güneyindeki Tescil Dışı Alana ilişkin (İkitelli Gecekondu Önleme Bölgesi Onurkent) 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Başakşehir'de konut imarlı arsa satılıyor! Belediye resmen duyurdu: 6 taksitle arsa sahibi olabilirsiniz! 

İstanbul ili Başakşehir Belediyesi, İstanbul Başakşehir'de Ziya Gökalp (İkitelli-2) Mahallesi'nde yer alan arsayı 6 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi Riskli Alan 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi dönüşüm Haberi

Başakşehir Şahintepe Mahallesi dönüşüm

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi sundu. Ümit Beyaz, "Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. TBMM İç tüzüğünün 96.maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın soruları:

1- Şahintepe’nin riskli alan ilan edilmesinin gerekçesi nedir? 

2- Yaşanan bu mağduriyetlerden sonra, Bakanlığınız Şahintepe ile ilgili gerçekleşecek olan Kentsel  dönüşüm projesinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? 

3- Kentsel dönüşüm sürecine, kentsel dönüşüme maruz kalan mahalle sakinlerini neden dahil etmiyorsunuz? 

4- Projenin yürürlüğe gireceği tarihten itibaren burada yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesiyle ilgili olarak yaptığınız herhangi bir çalışma var mıdır? 

5- Şahintepe mahallesi sakinlerinin evlerine metrekare başı olarak değerlediğiniz fiyat nedir? 

6- Şahintepe mahallesi...