19 / 04 / 2024

bddk konut şirket tasfiyeleri

bddk konut şirket tasfiyeleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

BDDK açıkladı: Tüketici kredilerinin 442 milyar 504 milyon TL'si konut!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı 10 Kasım itibarıyla 3 milyar 496 milyon lira artışla 1 trilyon 462 milyar 617 milyon liraya yükseldi. Söz konusu kredilerin 442 milyar 504 milyon liralık kısmını konut kredisi oluşturdu...

Emlak Konut GYO'nun 2 projesinde asgari şirket payı geliri arttı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla 2 projede asgari şirket payı toplam gelirinin arttığı belirtildi. İşte o projeler ve yeni rakamlar...

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Konut almak için hazırlık yapanlar dikkat! BDDK limitleri paylaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın paylaşımında yeni konut kredileri için değerleri açıklandı. Konut almadan önce BDDK, yeni konut kredi detaylarını mutlaka iceleyin.

BDDK’dan sürpriz karar! O limitler yükseltildi! Bu haber çok işinize yarayacak!

​​​​​​​BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi ücretinin teminat olarak alınan evin değerine kıyaslanan oranları güncelledi. İşte detaylar...

Resmen Açıklandı! Konut kredisi için limit yükseltildi: 5 milyon lira...

BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine kıyaslanan oranları güncelledi.

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerine dair yeni bir karar aldığını açıkladı. İşte BDDK’nın konut kredilerine ilişkin aldığı kararın ayrıntıları!

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

Emlak Konut GYO Tem 34 Tahtakale'nin şirket payı geliri 58.3 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO Tem 34 Tahtakale projesinde Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-5 No.lu Protokol ile Asgari Şirket Payı Toplam geliri 40 milyon 86 bin 59,39 TL'den 58 milyon 349 bin 246,31 TL'ye yükseldi. 

Finansman dönemi için konutta vade sınırı ne oldu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin gündeme gelen soruları yanıtladı. BDDK konut ve iş yeri için 120 ay vade sınırı olduğunu belirtti. 

Faizsiz konut BDDK gözetimine giriyor! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, faizsiz konut edindiren şirketlerin BDDK gözetimine gireceğini söyleyerek “Toplanan paralar amaç doğrultusunda harcanacak” dedi

bddk konut şirket tasfiyeleri Haberi

bddk konut şirket tasfiyeleri

Tasfiye komisyonu faizsiz konut şirketlerinin tespit edilmesine yönelik süreci başlattı.  Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; süreç dahilinde kullanılmayacak olan, örneğin lüks araç kiralama gibi dış hizmet alımlarına son verdi. Masraf kalemleri içerisinde özel konaklamalar, özel uçak kiralamaları, lüks villa kiralamaları olduğu ifade ediliyor. 

Faizsiz konut sistemine yönelik yasanın 7 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yürürlüğe girmesi sonrasında BDDK şirketler için intibak sürecini başlattı ve 7 Nisan 2021 tarihine kadar başvuru yapmaları yönüne uyardı. 35 şirketten 21’inin yasadaki şartları taşımadığı gerekçesiyle haklarında tasfiye süreci başlatıldı. Tasfiye süreci başlayan firmaların, sektördeki toplam 400 bine yakın müşteri sayısının yüzde 10’una sahip olduğu ifade edilirken firmaların faaliyet süresinin de ortalama bir yıl olduğu ortaya çıktı. 

4 alt komisyon kurulacak 

Tasfiye sürecine dahil edilen 21...