29 / 03 / 2024

Bediüzzaman Said Nursi bitlis

Bediüzzaman Said Nursi bitlis

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Asnesal Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asnesal Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Arıtürk tarafından kuruldu.

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Marufi ve Said Dusak tarafından kuruldu.

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Boğazkesen tarafından kuruldu.

Falkon Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Falkon Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de Muhammed Said Çavuş tarafından kuruldu.

Dsn Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dsn Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Muhammed Said Düşünüklü ve Yahya Düşünüklü ortaklığında kuruldu.

Kule Grup Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kule Grup Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Said Can Yılmaz tarafından kuruldu.

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Said Kaya tarafından kuruldu.

İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı haberleri üzerine inceleme başlatıldı!

Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, İslam düşünürü İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı ile ilgili haberler üzerine inceleme başlatılmasını talep etti.

Said Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Said Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Avcılar’da  600  bin TL sermaye bedeli  ile Asaad Alsaıd tarafından kuruldu.

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Bediüzzaman Said Nursi bitlis Haberi

Bediüzzaman Said Nursi bitlis

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi.


İlçe Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleri ve belediye meclisinin aldığı kararla daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.


Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bediüzzaman hazretleriyle marka olmak isteyen bir şehrin ana caddesinin isminin de o şehrin oluşturmak istediği imaja uygun bir isim olması gerektiğini söyledi.


Bu nedenle kaymakamlık olarak belediye meclisine teklifte bulunduklarını ve caddenin ismininin "Bediüzzaman Said Nursi" olarak değiştirdiklerini ifade eden İnci, şöyle konuştu:


"Hizan yaklaşık 5 bin yıllık kadim bir tarihe sahip ve bu tarih içerisinde özellikle Selçuklular ve Osmanlılar döneminde bölgenin ilim kültür merkezi olmuştur. Eski Hizan yerleşim bölgesi o dönemde 17 ve 18'inci yüzyıllarda bugünkü üniversite...