28 / 03 / 2024

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman

Osmanlı topraklarına ilk katılan yerlerden biri olan Taraklı'da bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan tarihî evler, konaklar, hanlar onarıldı. Turizme yeniden kazandırılan ilçe, Türkiye Ulusal Destinasyonu'olarak belirlendi...

Mümkünlü'de konut talebi fiyatları yükseltti!

Bir TV reklamıyla Türkiye'nin gündemine gelen Sakarya'nın Taraklı beldesi, 'Mümkünlü' adıyla yakaladığı şöhretinin meyvelerini topluyor

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'den yeni imar planı açıklaması!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, düzenlenen basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konuları cevaplandırdı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kartepe eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez oteline kiracı arıyor!

Kocaeli Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki oteline kiracı arıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Haberi

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman

Sakarya'm Taraklı ilçesine birkaç yıl öncesine kadar tek bir turist bile uğramıyordu. ilçenin talihi bir reklam filmiyle değişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle restore edilen evlerin fiyatı bir anda 400-500 bin liraya yükseldi. Taraklı şimdilerde ise turistlerin de gözde mekanı. 


Sakarya'nın ilçelerinden Taraklı, Osmanlı topraklarına ilk katılan yerlerden. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ilçeyi 5-6 yıl önce kimse bilmiyordu. Tarihi dokusundan ve güzelliklerinden haberdar olan da çok azdı. 

Ahşap evlerin onarılmasıyla ilçe adeta yeniden doğdu, ilk kurulduğu yıllardaki güzelliğine kavuştu. Geçmişe dönüş Taraklı'nm bilinilirligini artırdı. Birkaç yıl önce tek turist gelmezken şimdi yüz binleri ağırlıyor.

Bozulmamış tarihi dokusu sebebiyle reklam çekimlerinin gözdesi olan Taraklı, yeniden keşfedildi. Tarihi ilçe son 5-6 yılda büyük bir değişime uğradı. Bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan tarihi evler, konaklar...