25 / 04 / 2024

Bergama Bedesteni restorasyon

Bergama Bedesteni restorasyon

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Bergama'daki kamulaştırmaya ev sahiplerinden tepki!

Antik Selinos Kanalı’nda yapılacak restorasyon sebebiyle o bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça tedirgin. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Ali Bor, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bergama Bedesteni restore edilecek!

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Bergama Belediyesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son yıllarda yaptıkları restorasyon ve kent kültürüne ilişkin çalışmaların çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini söyleyerek "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Bergama’da restorasyon atağı!

İzmir’in Bergama Belediyesi tarafından, ilçedeki eski birçok yapı için başlatılan restorasyan çalışması, hız kesmeden sürdürülüyor. 1930’lu yıllarda yapılan tarihi Kapalı Çarşı’nın cephe onarım çalışmaları tamamlanıyor...

Bergama Belediyesi eski evleri ayağa kaldırıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi başkent Bergama'da gerçekleşen proje doğrultusunda belgeleme ve envanter çalışmaları Bergama Belediyesi Rölöve Restorasyon Bürosu öncülüğünde yapılıyor.

Alanya Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Dünya Kültür Mirası listesine kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 50 bölgede çalışma yapan Alanya Belediyesi restorasyon çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kızılkule, tophane, tersane, mescitler, camiler, surlar sırasıyla restore ediliyor...

Bergama Selinos Deresi’ne yeni köprü yapılıyor!

İzmir Bergama Belediyesi Selinos Deresi’ne yeni köprü yapıyor. İslamsaray Mahallesi ile Turabey Mahallesi sakinlerinin uzun zamandır beklediği köprünün yapım çalışmalarına başlandı. Köprünün yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor...

Emre Arolat'ın yeni kitabında Bergama Kültür Merkezi 'ne yer verildi!

Rizzoli New York tarafından basılan ve mimarlık otoritelerinden tam not alan kitapta, bir Emre Arolat projesi olan Bergama Kültür Merkezi 'ne de geniş yer verildi.

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz Taraklı'daki kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Şirketi kuruldu!

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ekrem İncili, Nuri Kobal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 20 Kasım'da kuruldu.

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama işi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi 'nde restorasyon karşılığı kiralama işi ihale edecek. İhale 26 Kasım 2013 tarihinde saat 14:00 'te gerçekleştirilecek...

Bergama Bedesteni restorasyon Haberi

Bergama Bedesteni restorasyon


UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Mimarisinden 16. yüzyılın sonları - 17. Yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen ve döneminde içinde kıymetli eşyaların satıldığı ticari bir yapı olarak kullanılan tarihi Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek kamu yararına turizm ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacak. İçinde bulunduğu Arasta ve yakınında bulunan Şadırvan Camii civarının da canlanmasına katkı koyacak.

Buna göre mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve yapılan protokol ile kullanımı Bergama Belediyesi’ne geçen Bergama Bedesteninde ilk olarak onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda yapının ortaya çıkarılması ve çevreden algılanabilmesi amaçlandı. Bunun için Şadırvan Caddesi üzerinde bulunan 5 adet dükkân...