26 / 04 / 2024

bes katılımcı sayısı

bes katılımcı sayısı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12.6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.

BES’E girerken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bilmeniz gerekenler

Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde sıkça tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi. Katılımcı sayısı 8 milyonu geçerken, yatırımcılar BES’e girerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. BES uzmanı ve analist Zeynep Candan Aktaş bilinmesi gerekenleri anlattı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

BES’te 1 Ocak'tan itibaren yeni dönem başladı...

1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olan uygulama kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterecek, bankalardan uygun faiz ve şartlar ile kredi kullanabilecekleri kaydedildi. Başvuru şartları ve haberin detayları...

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 87 bin 327 kişi azaldı! Küçük yatırımcı satıyor, yabancı alıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 87 bin 327 kişi azalarak 8 milyon 486 bin 149'a indiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu halde çekebilme hakkı tanıdı.

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Kripto para piyasalarının meydana getirdiği değere ve dünya çapında kriptonun ne kadar benimsendiğine yönelik yeni bir rapor yayımlandı. New World Wealth’e göre, küresel çapta toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyonu buldu.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Borsaya katılım son 3,5 yılda 5 katına çıktı!  

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı son 7 günde 440 binlik astronomik artışla beraber 6,1 milyona ulaştı. Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında borsaya ilgide patlama meydana gelirken, son zamanlarda artan halka arzlar da girişlerin artmasına sebep oluyor.

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

bes katılımcı sayısı Haberi

bes katılımcı sayısı

TKYD açıklamasına göre, Dernek, Ocak 2021 itibarı ile Ludens İleri Finansal Hizmetler'e ‘Emeklilik Yatırım Fonları Performans Raporu’ hazırlattı. Rapora göre, Gönüllü Bireysel Emeklilik Fonları'nın ağırlıklı ortalama net getirisi, son 5 yılda TÜFE’nin (tüketici fiyat endeksi) 95 puan, son 10 yılda 139 puan ve BES'in başladığı 2004'den beri ise 414 puan ile TÜFE'nin üzerinde getiri elde etti. 2020'de emeklilik fonlarının ağırlıklı ortalama getirisi enflasyonun 17 puan üzerinde gerçekleşti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; BES, Aralık 2020 itibarıyla 17. yılını geride bırakarak 12.6 milyon katılımcıya ulaştı. Bu katılımcıların 6.9 milyonu Gönüllü BES ve 5.7 milyonu Otomatik Katılım Sistemi’nde (OKS) yer aldı. 2020 sonu itibarıyla BES'te toplam portföy büyüklüğü yaklaşık 171 milyar lira oldu. Bu büyüklüğün 160 milyar liralık kısmı gönüllü BES, 11...