27 / 04 / 2024

betonarme ev projeleri

betonarme ev projeleri

İnşaat terimlerinden olan betonarme ne demektir? Betonarme yapı özellikleri nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Karmod İtalya'da prefabrik çelik ev projelerine başladı! İşte Karmod çelik ev fiyat listesi

Karmod, Avrupa'da prefabrik çelik ev projeleri yaptığı ülkeler arasına İtalya'yı da ekledi. Peki, Karmod prefabrik çelik ev fiyatları ne kadar?

Devletten herkesi ev sahibi yapacak kampanya! 200 bin TL yapı desteği veriliyor!

Devlet prefabrik ev alanlara 150.000 TL destek sağlarken betonarme ev yapımında ise 200 bin TL veriyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

2+1 ev 339 bin TL'den başlıyor! Prefabrik evlerde kampanya! 

Betonarme evlere göre kısa sürede inşa edilen prefabrik evler kampanyalı fiyatlarla satışa sunuldu. Bu kapsamda, 2+1 ev 339 bin 900 TL'den satışa sunuluyor. İşte diğer yapılar ve fiyatları...

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte 22 Haziran 2023 fiyat listesi

Betonarme evlere göre daha uygun fiyatlı olan prefabrik evler son zamanlarda yoğun talep görüyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte detaylar... 

Prefabrik evler kaç para oldu? 70 metrekare prefabrik ev ne kadara yapılıyor?

Prefabrik evler diğer betonarme evlere göre daha cüzi bir fiyat aralığında yapılmakta ya da satılmaktadır. Aynı şekilde bu evler de bakım istemektedir. İşte hem fiyat hem de prefabrik ev bakımına dair detaylar!

Prefabrik ev almak isteyenler müjde! Kampanyalı prefabrik evler satışa sunuldu! 70 metrekare 2+1 ev ne kadar?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra vatandaşlar betonarme evlerden kaçarak prefabrik evlere ilgi göstermeye başladı. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evlerin fiyatları tıpkı diğer betonarme yapıların metrekaresine bağlı olarak değişmektedir. İşte en çok araştırılan çelik ev metrekareleri ve onların fiyat aralıkları!

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler ilk önce fiyatları ile göze çarpmaktadır. Bu yapılar normal betonarme konutlardan farklıdır. Fiyatlar, metrekareden metrekareye değişiklik göstermektedir. İşte 50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtları!

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, betonarme evlere kıyasla daha hızlı yapılmaktadır. Peki prefabrik evler ne kadar, 70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte bu soruların yanıtları!

betonarme ev projeleri Haberi

betonarme ev projeleri

Betonarme ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor.


Betonarme için, betonun yüksek basınç dayanımı ile çeliğin yüksek çekme dayanımından yararlanılıyor. Beton basınca karşı büyük bir dayanım gösterir, buna karşılık çekme gerilmelerini karşılayamaz. İçine yerleştirilen çelik kurumsal olarak bütün çekme gerilmelerini karşılayacağından betonda meydana gelebilecek kılcal çatlaklar önem taşımıyor.


Kısaca; betonarmede beton çeliğin, çelik ise betonun zayıflıklarını gidermektedir. 


Yangına ve korozyona karşı zayıf olan çelik, beton örtü ile korunmakta, çekme dayanımı ve sünekliği yetersiz olan beton ise çelikle donatıldığında, hem basınç ve çekme dayanımı hem de yangın dayanımı yüksek bir yapı malzemesi olma özelliğini taşıyor.



Işıl Seren...