26 / 04 / 2024

bilim adamları deprem için ne diyor

bilim adamları deprem için ne diyor

Bir süredir art arda yaşanan sarsıntılar 'Türkiye acaba bir deprem fırtınası mı yaşıyor?' sorularını akıllara getirdi. Bilim insanları Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Sucuoğlu ve Prof. Dr. Akkar Türkiye'deki fay hatlarını ve ileride olabilecek muhtemel depremleri değerlendirdi...

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir uyarı daha geldi. Naci Görür açıklamasında "Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir." dedi.

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Deprem bilimci Naci Görür açıkladı: Marmara'da olan 4,5 büyüklüğündeki deprem, beklenen İstanbul depremini tetikler mi?

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Deprem uzmanından korkutan açıklama: Adana ve Marmara hassasiyetini koruyor! İstanbul'da en az 7,2 büyüklüğünde olacak!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassasiyetini koruduğuna dikkat çekerek, bölgedeki deprem riskini değerlendirdi. Görür, İstanbul depremi ile ilgili de son dakika değerlendirmelerini paylaştı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Türk ve Japon bilim insanları Marmara fayının özelliklerine ilişkin araştırmalar sürdürüyor. İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

bilim adamları deprem için ne diyor Haberi

bilim adamları deprem için ne diyor

Elazığ depreminin bilimsel analizi, fay hatlarında riskler neler? Marmara depremi tahminleri ve Türkiye'nin deprem hazırlıkları Teke Tek programında akademisyen Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ve Prof. Dr. Sinan Akkar tarafından tartışıldı. 

Prof. Naci Görür, depremle mücadele için 6 bileşenin şart olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tavsiyelerimi söyleyeyim. Bizde kentsel dönüşüm yanlış başladı. Deprem odaklı olmadı. Bir kenti dönüştürürken, diyelim olimpik kentte yatırım başka, tarihi kültür kent dokusunu başka türlü yaparsın. Deprem odaklı yapacaksanız eğer benim uzun yıllar düşündüğüm ve üzerinde çalıştığım konu var. 6 bileşeni var. Önce halk. Halkı tam anlamıyla bilinçlendirmeden o kentte depremin zararlarını anlatamazsınız. İkincisi yönetim. Valiler atanıyor, belediye başkanı seçiliyor. Gelir gelmez afet uzmanı olamazlar ki. Ama bütün otorite ellerinde. Onun...