27 / 04 / 2024

bina riskli raporu

bina riskli raporu

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

bina riskli raporu Haberi

bina riskli raporu

İstanbul’u korkutan 5,8 büyüklüğüne sahip deprem bina güvenliği ve kentsel dönüşüm tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

1999 yılında meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında bina güvenliği yükselecek ve kentsel dönüşümü teşvik edecek önemli adımlar atıldı. Ancak aradan geçen 20 yıla rağmen dönüşüm eksik kaldı. Hâlâ Türkiye’de 6,7 milyon binanın risk altında olduğu ve acilen dö-nüştürülmesi gerektiği ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başta İstanbul olmak üzere fay hatları üzerinde yer alan binaların dönüşümü amacıyla çalışmalara hız verildiği kaydedildi.Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; yasal düzenlemelerdeki eksiklikler ve bina sahipleri ile müteahhitlerin metrekare hesabı, daire pazarlığı bu çalışmaların hızını ciddi biçimde azalttı.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dönüşüm tespit çalışmalarının hızlanması için eksik kalan yasal düzenlemelerin bir an önce tamamlanması gerektiğini açıkladı....