16 / 04 / 2024

Binalarda asansör yenilenmesi ücreti

Binalarda asansör yenilenmesi ücreti

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binalarda Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Asansör zorunluluğu 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Binalara 10 kişilik asansör zorunluluğu geliyor!

Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak. Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak.

Kleemann MaisonLift panoramik asansör sistemi üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara 'panoramik' çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde asansör modelleri panoramik camdan üretiliyor.

Kleemann ‘panoramik’ asansör üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara ‘panoramik’ çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde modeller panoramik camdan üretiliyor. İşte ayrıntılar...

Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binalarda Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Binalarda asansör yenilenmesi ücreti Haberi

Binalarda asansör yenilenmesi ücreti

Asansör yenilenmesi işleminde giderler katlara göre mi bölüştürülür yoksa başka bir bölüştürme sistemi var mı? • M.F. 


Kat Mülkiyeti Kanununa tabi binalarda ortak giderler arsa payı oranında karşılanır. Bu genel kuraldır ve yasanın tarifidir. Ancak yasa bazı meseleleri amir hükümle halletmiştir ki amir hüküm bulunan hallerde bunun aksi kararlaştırılamaz. Amir olmayan hükümler de vardır ki bunların aksi kararlaşılabilir. Şayet aksi kararlaştırılmaz ise bu hükümler uygulanır. İşte ortak giderler konusundaki yukarıdaki hüküm amir hüküm değildir, aksi kararlaştırılabilir. Dolayısı ile aksi bir çözüm yönetim planında olabilir. Şayet yönetim planında arsa payı dışında bir bölüştürme öngörülmüş ise buna uyulur. 


Demek ki okuyucum önce yönetim planına bakacak. Asansör konusunda giderlerin nasıl paylaştırılacağı hususunda bir madde var mı? Var ise buna uyulacak. Küçük bir ihtimal, belki...