16 / 04 / 2024

binalarda estetik

binalarda estetik

PWC’nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul’da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı...

Binalarda Estetiğe yeni düzenleme!

PWC’nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul’da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı....

Belediyeler, binalarda dış cephe ve renk bütünlüğünü sağlayacak!

Yalnızca büyükşehir belediyelerinde bulunan estetik komisyonlar, artık ilçelerde de kurulacak. Komisyonlar, binalarda dış cephe ve renklerin bütünlüğünü sağlayacak. Dış cephelerin estetik bir görüntü oluşturması için binalara 'mimari' kurallar da koyabile

Samsun Büyükşehir'den binalara estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Selami Merdin: Binalarda enerji verimliliği artırılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" ile verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Binalarda enerji verimliliği artırılacak!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen "Binalarda enerji Verimliliğinin artırılması için teknik yardım projesi"nin açılış töreni yapıldı.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

Sapanca Otoyol çıkışına estetik düzenleme!

Sapanca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen peyzaj düzenlemeleri kapsamında, Otoyol Sapanca çıkış kavşağı özenli bir çalışmayla estetik bir görünüme kavuşturuldu. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Kaliteli malzeme binalarda enerji tasarrufunu artırıyor!

'Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı' konulu toplantıda, bina yapımında kaliteli malzeme seçiminin önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü?

Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonuyla faaliyet gösteren İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), binalarda ısı yalıtımı sağlayan mantolama sisteminin güvenilirliği konusunda çalışma başlattı

Binalarda enerji tasarrufu asansörlerle sağlanır!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Build Upon projesiyle binalarda iyileştirme devrimi yapılacak!

AB Horizon 2020 Programı kapsamında yürütülen Build Upon projesi, binalarda enerji verimliliğine yönelik ulusal ölçekteki iyileştirme stratejilerine odaklanıyor.

Somfy'den akıllı panjur sistemleri!

Binalarda güvenlik, ısı ve ses yalıtımına yardımcı olan panjurlar, hem estetik görünümleri hem de kullanıcılara sağladıkları kolaylıklar nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

binalarda estetik Haberi

binalarda estetik

Gökdelen inşaatları kategorisinde dünyada dördüncü seçilen İstanbul’un bina görünümüne yeni standartlar getiriliyor 


PWC’nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul’da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı.



İBB’DEN ONAY GEREKECEK


Buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onay alınması gerekecek. Alınan karara göre toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri ile özellik arz eden yapılar, toplam inşaat alanı 100 bin metrekareden fazla olan sanayii ve depolama yapıları ile binanın herhangi bir cephesinden görünen en düşük kottaki bina yüksekliği...