16 / 04 / 2024

Hakan Erilkun: Binalarda estetiğe yeni düzenleme!

Hakan Erilkun: Binalarda estetiğe yeni düzenleme!

PWC’nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul’da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı...



Gökdelen inşaatları kategorisinde dünyada dördüncü seçilen İstanbul’un bina görünümüne yeni standartlar getiriliyor 


PWC’nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul’da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı.



İBB’DEN ONAY GEREKECEK


Buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onay alınması gerekecek. Alınan karara göre toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri ile özellik arz eden yapılar, toplam inşaat alanı 100 bin metrekareden fazla olan sanayii ve depolama yapıları ile binanın herhangi bir cephesinden görünen en düşük kottaki bina yüksekliği 60.50 metreyi geçen yapılar için de aynı prosedür geçerli olacak.


“SAĞLIKLI PROJE ÜRETMEK ESASTIR”


Yeni uygulamanın şehrin genel görünümü için büyük fayda sağlayacağını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şöyle konuştu: “Sağlıklı kentleşmede demografik yapının yanı sıra o bölgenin genel kültürel, sosyolojik yapısı gibi pek çok unsur bir arada ele alınmalı. Bu nedenle proje üretiyorum diyen herkesin istediği mimari yapıyı rahatça uygulayabilmesi söz konusu olmamalı. Çünkü bir projeyi şekillendiren ana unsurlardan birisi o bölgenin karakteristik yapısıdır. Kaldı ki o yapıya uygunluk projenin başarısını da beraberinde getirir. Bu açıdan çok proje üretmek değil sağlıklı proje üretmek esastır. İşte alınan karar da tam bu noktaya parmak basarak, şehrin sağlıklı mimari gelişiminde öncülük edecektir.”


Yıldıray Gökkaya/ Taraf Gazetesi


Geri Dön