26 / 04 / 2024

Binalarımızı depreme karşı nasıl koruruz

Binalarımızı depreme karşı nasıl koruruz

TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri Genel Müdürü Uğurcan Özçamur ‘deprem yalıtımı ve teknolojileri’ ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt geldi! İşte doların geleceği seviye!

Dolar/TL kuru 27 TL seviyesine yükseldi. Yatırımcılar ise bu seviye karşısında ''Dolarlarımızı bozduralım mı?'' sorusunu araştırmaya başladı. Peki dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!

Türkiye, depreme karşı güçlü bir altyapı oluşturmak için 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet, deprem bölgesindeki yeniden imar çalışmalarını hızlandırarak, 680 bin yeni konut inşa edecek.

Seçimden sonra dolar ne olur? Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!

Dolar/TL kuru 20,47 seviyesini görerek Türk Lirası karşısında en yüksek değere ulaştı. Sçeimden sonrası için doların ne olacağı merak konusu.  Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim m? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!

Prof. Dr. Naci Görür’den depreme karşı dikkat çeken paylaşım!

Prof. Dr. Naci Görür’den depreme karşı dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte detaylar!

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Binalarımızı depreme karşı nasıl koruruz Haberi

Binalarımızı depreme karşı nasıl koruruz

Emlakkulisi.com olarak, Hyve Group’un düzenlediği, inşaat sektörünün trendlerine yön veren, en yeni yapı teknolojileri ve ürünlerinin sergileneceği, 06-09 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul fuarına katılacak TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri Genel Müdürü Uğurcan Özçamur ile son günlerin en merak edilen konusu ‘deprem yalıtımı ve teknolojileri’ üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

1. TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri nedir? TİS’in kuruluşundan bu yana sürdürdüğü yolculuğu ana hatlarıyla anlatır mısınız?

TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri, 2014 yılında Mim Mühendislik tarafından kurulmuş, deprem yalıtım cihazları ve yapısal mesnetlerin uluslararası standartlara ve belgelendirmelere uygun tasarım, üretim ve satışlarını gerçekleştiren, inşaat sektörüne yüksek seviye teknoloji ve hizmet sağlayan bir kuruluştur. Sürtünmeli sarkaç tipi deprem yalıtım cihazlarının ülkemizdeki ilk ve...