25 / 04 / 2024

Bingöl deprem

Bingöl deprem

Bingöl'de geçtiğimiz sene yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde, Erzurum'un Çat ilçesinde 45 mahalle, 33 mezrada konutlar ve ahırlar yıkıldı. Şimdi depremzedelere Sibirya soğuklarına dayanıklı çelik konutlar yapılıyor.

Naci Görür'den o il için korkutan uyarı! 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Bingöl'de yaşanan depremin ardından jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. Görür, " 7'ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz." uyarısında bulundu.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Naci Görür: Tekrarlanan her deprem dikkat çekici!

Bingöl'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Varto batısında tekrarlanan her deprem dikkat çekici" dedi.

Bingöl'deki hasar tespit çalışmaları 3 güne kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "En geç 3 güne kadar hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

Bingöl'de 5.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 01.27'de merkez üssü Bingöl'in Kiğı İlçesi'nde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 11.22'de Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Sükyan köyünde 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi

Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 11.22'de Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Sükyan köyünde 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Bu haber son dakika olarak duyuruldu.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

Feyzi Bingöl'den Malatya depremi açıklaması!

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bugün Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin, "Bu depremlerin devamı gelecek kaldı ki bu büyüklükteki depremden daha büyüğünü bekliyoruz. Malatya Pütürge ile Kahramanmaraş arasındaki bölgede 6.5 ile 6.7 arasında bir deprem olacak" diye konuşt

Bingöl'de deprem sigortalı konut sayısı Elazığ depremiyle arttı!

Bingöl’de meydana gelen 5.8’lik deprem, hasara yol açtı. Fakat Bingöl'de yaralar hızlı sarılacak. Zira Bingöl’de her dört konuttan üçünün deprem sigortası bulunuyor. Şehirde zaten yüksek olan sigortalılık oranı Elazığ depremiyle daha da arttı

Bingöl'de daha büyük depremler olabilir!

Bingöl Üniversitesi Enerji Çevre ve Doğal Afet Araştırmaları Merkezi Müdürü Kenan Akbayram, "Burada çok daha büyük depremler maalesef olacak. Burası uzun süredir bizim bildiğimiz bir sismik boşluk. Burada, 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" dedi...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Bingöl depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Bingöl'ün Karlıova'da dün ve bugün meydana gelen depremlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Bingöl deprem Haberi

Bingöl deprem

Bingöl'de geçtiğimiz sene yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde, Erzurum'un Çat ilçesinde 45 mahalle, 33 mezrada konutlar ve ahırlar yıkıldı. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremde konutları yıkılan vatandaşlar için çelik konstrüksiyonlu konutlar hayata geçiriliyor. Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Selahattin Karslı, Karlıova fay hattındaki ilçede 2 senede bir deprem meydana geldiği için çelik konstrüksiyonlu ev yapımı kararı alındığına, her türlü izolasyonu gerçekleştirilen evlerin Sibirya soğuklarına bile dayanıklı olacaklarına dikkat çekti. 

Depremin ardından gerçekleştirilen incelemelerde 45 mahalle ve 33 mezrada konut ve ahırların yıkıldığı belirlenen bölgede 622 konut ve 443 ahır inşa edilmesine karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca TOKİ aracılığıyla yapılacak olan konut projesinin ilk etabını meydana getiren 282 konutun ihalesi yapıldı ve geçen ay temeli...