25 / 04 / 2024

biogenetik rezerv alanları

biogenetik rezerv alanları

Korunması gereken alanlar, aynı zamanda yapılaşma yasağı getirilen alanlar oluyor. Peki, hangi alanlara yapılaşma yasağı getiriliyor? Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir? İşte yanıtı bu haberde...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve rezerv alanları değerlendirdi. Akgün, İstanbul'un acilen afetlere dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

Murat Kurum: Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz. Bu konutları da şehrin merkezinde deprem riski taşıyan alanların dönüşümü için kullanacağız" dedi.

Rize'de kentsel dönüşüm rezerv alanları belirlendi!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Şehir içindeki askeri alanlar rezerv alan olarak kullanılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eğer deprem meselesinde rezerv alan bulamıyorsak, bazı alanları böyle değerlendirmek faydalı olabilir. Çünkü depremin her şeyden önceliği var." dedi. 

Malatya Çakmak Kışlası için rezerv yapı alanı teklifi!

Kentteki çarpık ve sağlıksız alanları Kentsel Dönüşüm Projesi ile modern ve güvenli alanlar haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenli şehirleşme ve gelişme için rezerv yapı alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı!

Türkiye Veri İşleme Merkezi TUVIMER'in araştırmasına göre İstanbul’un potansiyel rezerv alanlarındaki gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı. Ticari hacim 3,56 milyar dolara ulaştı.

Çayırhan özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Çayırhan'da bulunan enerji üretim ve kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesinde en düşük teklifi Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu verdi.

biogenetik rezerv alanları Haberi

biogenetik rezerv alanları

Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir?

Korunması gereken alanlar, aynı zamanda yapılaşma yasağı getirilen alanlar oluyor. Peki, hangi alanlara yapılaşma yasağı getiriliyor? Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Korunması gereken alanlar şu şekilde sıralanıyor:

a) Onaylı Çevre Düzeni Planlarında, mevcut özellikleri korunacak alan olarak tespit edilen ve yapılaşma yasağı getirilen alanlar (Tabii karakteri korunacak alan, biogenetik rezerv alanları, jeotermal alanlar ve benzeri),


b) Tarım Alanları: Tarımsal kalkınma alanları, sulanan, sulanması mümkün ve arazi kullanma kabiliyet sınıfları I, II, III ve IV olan alanlar, yağışa bağlı tarımda kullanılan I. ve II. sınıf ile, özel mahsul plantasyon alanlarının tamamı,


c) Sulak Alanlar: Doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suların durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gel-git hareketinin çekilme devresinde 6 metreyi geçmeyen...