26 / 04 / 2024

Bir Evi Kaç Yılda Satın Alabilirsiniz

Bir Evi Kaç Yılda Satın Alabilirsiniz

İstanbul'da bir ailenin konut sahibi olabilmesi için, "yemeden içmeden" tüm parasını biriktirmesi gereken süre ne kadar? 

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından İstanbul Pendik'te polise gelen bir şikayetin ardından akıl almayan bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme alan 6 kişi yakalandı. İşte ayrıntılar...

Bir zamanlar bir ailenin tek maaşla bir evi ve bir arabası olabilirken şimdi ne değişti?

Burç Okumuş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden 'Bir zamanlar bir ailenin tek maaşla bir evi ve bir arabası olabilirken şimdi ne değişti' sorusunun yanıtı ile ilgili teorilerini paylaştı. İşte Burç Okumuş'un o paylaşımı...

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

İkinci bir evi olan kira yardımı alabilir mi? Belediye kira yardımı kaç ay?

Kira yardımına dair pek çok vatandaşın araştırdığı konular vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Carrfeour'da tuvalet kağıdına müthiş indirim! 24 Mart 2023 fiyat listesi

Bir tuvalet kağıdına indirim de Carffour'dan geldi. 32'li tuvalet kağıdının 104 TL'den satışa sundu. Vatandaş, ekonomik olarak bu avantajlı satışı değerlendirmek için Carrfeour'un indiriminin detayını öğrenmek istiyor.

Türkiye pazarına yeni bir otomobil giriyor! İşte fiyatı

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, Çinli SKYWELL markasının ardından bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor’la anlaştı. İşte olası Türkiye fiyatı...

Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Ev sahibi ve kiracılar iyi anlaşıp herhangi bir sorun yaşamayabilirler. Ancak iyi anlaşamayanlar bazı sorulara yanıt aramaktadır. Peki “Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı?” İşte detaylar!

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Kiracı bir evi kiralarken konut sahibi ile bir kira kontratı imzalar. Peki kira sözleşmesine dair bazı huşular biliniyor mu? İşte detaylar!

Bir Evi Kaç Yılda Satın Alabilirsiniz Haberi

Bir Evi Kaç Yılda Satın Alabilirsiniz

Ev sahibi olma istediği oldukça yüksek olan Türkler, bunun için gece gündüz çalışıyor ve ev alıyor. Peki Türkiye'de bir ailenin ev sahibi olabilmesi için para biriktirmesi gereken süre ne kadar? 

Sizin için yaptığımız bu araştırmada çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. İstanbul'da bir aile "yemeden içmeden" tüm parasını ortalama 12,8 yıl boyunca biriktirdiğinde ev sahibi olabiliyor. 

TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları 2017

Şimdi detaylara inelim...

Öncelikle "yemeden içmeden para biriktirerek ev sahibi olma süresini" İstanbul özelinde inceleyelim. Reidin’den edindiğimiz ortalama konut fiyat verileri 2018’e, TÜİK’den edindiğimiz hane halkı geliri verileri ise 2017’ye ait. -Bu araştırmayı yaparken bir ailede sadece tek kişinin çalıştığını baz aldık-

Reidin verilerine göre; İstanbul'da 100 metrekarelik konutun fiyatı ortalama 398 bin 103 TL. TÜİK verilerine göre;...