26 / 04 / 2024

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi. Buna göre, birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak...

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 45 bin 600 TL maaşla çalışacak eleman alacak! Tam 12 kadroda alım yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 21 personel alımı yapacağını açıkladı. Alınacak personeller, en az asgari ücretin iki katı ve en fazla 4 katı maaş alacak.

Emekliye 5 bin lirada tüm ayrıntılar belli oldu! Birden fazla emekli aylığı alanlara daha az ikramiye verilecek

Emekliler için verilmesi planlanan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Birden fazla emekli maaşı alanlara ikramiye daha az verilecek.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Müjde! Müjde! Müjde! SGK'ya yapılacak başvuru ile birden fazla emekli maaşı alabilirsiniz!

Tek bir dilekçeyle SGK'ya başvurarak, birden fazla emekli maaşını aynı anda almanız mümkündür. İşte ayrıntılar...

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirimler diğer marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 30’dan fazla temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren indirimli fiyat uygulaması başlayacak. Peki yapılan bu indirim diğer zincir marketlerdeki fiyatları da etkileyecek mi? Tarım Kredi dışındaki diğer zincir marketler de indireme gidecek mi?

Tarım Kredi Kooperatifi elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı! İşte o iller ve fiyatları

Geçtiğimiz Ocak ayında birden fazla maaş aldığı iddiaları ve uyguladığı politikalar nedeniyle çiftçilerin tepkisini çeken Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı.

Şantiye şefleri birden fazla inşaatta çalışabilir mi? 

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, şantiye şeflerinin birden fazla inşaat alanında çalışamayacağını dile getirdi. 

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak Haberi

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi.


Tarımsal arazilerin küçük parçalara bölünmesini önleyen, toprak koruma ve arazi kullanımı hakkında kanunda değişiklik öngören yasaya göre 10 dönümün üstünde tapusu olan vatandaşlar arazinin 10 dönümlük bölümünü satamayacak ve geri kalanını da bir şahsa satabilecek. 


Tarım arazilerinde satış şartlarından biri de tek bir tarım arazisine sahip olmak. Zira yapılan düzenlemeler gereğince iki tane tarım arazisi olanlar; tapular arasındaki mesafe 5 kilometreden azsa arazi satışı yapamayacak. 


Satış yapamayacak olan şahıslar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak ve arazileri incelemeye alınacak. Yapılan incelemeler sonucunda satış ile ilgili olumlu veya olumsuz...