29 / 03 / 2024

Bireysel kredi faiz oranları ne durumda

Bireysel kredi faiz oranları ne durumda

Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20' lere çıktı. Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20'lere, mevduat faizleri ise yüzde 11,50'lere yükseldi.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi konut kredisi faiz oranlarını peş peşe açıkladı. Peki 750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranları ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

Bu bankalar 36 ay vadeli 50 bin lira kredi veriyor! İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz oranları...

Bankaların ihtiyaç ve tüketici kredi tutarları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Nisan ayına girmemizle birlikte bankalardan yeni kampanya açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bankalar ödeme takvimine ilişkin ayrıntıları internet şubeleri üzerinden paylaşıyor. İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz or

Gırtlağa kadar kredi kartı borcuna battık! Bireysel kredi kartı borçları toplamı tüyler ürpertti!

İnsanların bireysel kredi ve kredi kartı borçları toplamı 10 Mart 2023 tarihi itibarıyla, 28 milyar 915 milyon TL artarak 1 trilyon 745 milyar 807 milyon TL’ye ulaştı.

Yeni Konut Finansman Programı’nın detayları belli oldu. Kredi faiz oranları ne olacak?

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi Meclis komisyonda kabul edildi. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik olan kampanya kapsamında; kredi faiz oranından devletin sağlayacağı katkıya kadar bütün detaylar belli oldu.

Konut kredisi faizleri 40 ayın zirvesini gördü! 3.15 puan yükseldi!

Ekonomi yönetiminin aldığı makroihtiyati önlemler ve düşük faiz politikası ticari kredi faizlerinde gözle görülür bir etkiye neden olsa da bireysel kredi faiz oranlarında aynı durum söz konusu olmadı. Özellikle konut kredisi faizinde ise son 40 ayın zirvesi resmen görüldü. İşte ayrıntılar...

Bireysel kredi faiz oranları ne durumda Haberi

Bireysel kredi faiz oranları ne durumda

Merkez Bankası'nın gösterge faizlerini yüzde 4.5'den 10'a yükseltmesi; piyasalardaki faiz oranlarını yukarı çekti. Bireysel kredi faiz oranları yıllık bazda yüzde 20'lere, mevduat faizleri ise yüzde 11,50'lere yükseldi. Bankacılar, faizlerde yeni yükselişler olabileceğini düşünüyor.


Geçtiğimiz haftaya damgasını, kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası vurdu. Bankacılık sektörünü fonladığı bir haftalık referans faiz oranını, yüzde 4.5'ten 10'a yükselten Merkez Bankası, böylece, Türkiye'de yeni bir dönemi de başlatmış oldu. Bankacılık sektörü de fonlama maliyetlerini etkileyecek bu karar sonrasında faiz oranlarını yukarı çekmeye başladı.


Kantarın Topuzu


Para Dergisi'nin haberine göre, ortalık yerde tartışılmasa da kimine göre Merkez Bankası faiz arttırma konusunda 'kantarın topuzunu kaçırdı'. Kimine göre ise piyasanın ateşi ancak bu oranda bir arttırma ile söndürülebilecek büyüklükteydi. Bankadan bankaya farklılık gösterse de genelde bankaların tüketicilere uyguladığı faiz oranları...