23 / 04 / 2024

bireysel kredide artış

bireysel kredide artış

Türkiye'de bankaların kullandırdığı mortgage kredileri son 1 hafta 121 milyon YTL arttı. Bireysel kredilerdeki artışın detayların öğrenmek için tıklayın.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerde yüzde 52 artış oldu!

Bankalar Birliği verilerine göre temmuz ayında bireysel kredisini ödeyemeyenler 78 binden 96 bine çıkarken, bireysel kredi kartını ödeyemeyenler 100 binden 114 bine yükseldi. Yasal takibe düşenlerin oranı da yüzde 52 artışla 180 bine çıktı.

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

PTT'den büyük bir müjde geldi. Kefil yok şart yok

PTT'den paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir müjde geldi. PTT tarafından verilecek kredide ne kefil ne de şart aranacak.İşte detaylar...

Nakit paraya sıkışan vatandaş çareyi borçta arıyor, bireysel krediler tam gaz artıyor!

Bankaların vatandaşa kullandırdığı bireysel kredilerdeki artış rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk 3 ayındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre 6 kat birden artarak 319 milyar liraya ulaştı.

Kredi çekmek artık neredeyse imkânsız! Faizlerde rekor kırıldı!

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesi ile birlikte risk almak istemeyen bankacılık sektörü kredide musluğu faizi artırarak keserken, yıllık faiz yüzde 30,35, aylık faiz ise yüzde 3,65 bandına çıktı.

Artık kredi çekmek lüks! İhtiyaç ve konut kredisi faizleri resmen fırladı

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesiyle risk almak istemeyen bankacılık sektörü kredide musluğu faizi artırarak kısıyor. Yıllık faiz yüzde 30.35, aylık faiz ise yüzde 3,65 seviyesine çıktı. İşte tüm detaylar...

Evi, arsayı online ihalede açık artırma ile satma dönemi başlıyor!

GABORAS, 3 aydır Gayrimenkul Ticaret Platformu’nda sunduğu ve kurumsal şirketlerin gayrimenkullerini ilk kez açık artırma usulüyle satışa çıkarmasına imkan veren ‘online ihale sistemini’ bireysel kullanıcılara sundu.

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesi Kasım 2021'de 1 trilyon 17 milyar TL'ye çıktı ve 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 18'lik bir artış görüldü.

Bireysel nitelikli kredilerde en yüksek artış konut kredilerinde oldu!

TBB Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısı yayımlandı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 21 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

Bireysel Emeklilik birikimleri gayrimenkulle değerleniyor!

Bireysel Emeklilik katılımcıları emeklilik birikimlerini değerlendirirken, artık gayrimenkul gelirinden de faydalanabilecek.

bireysel kredide artış Haberi

bireysel kredide artış

Tüketici kredileri, 7 Eylül itibarıyla 346,1 milyon YTL artarak 57 milyar 760,5 milyon YTL'ye çıktı. Söz konusu krediler, 31 Ağustos tarihi itibarıyla 57 milyar 414,3 milyon YTL düzeyinde idi.

Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 27 milyar 510,1 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 754,4 milyon YTL, diğer krediler 24 milyar 496 milyon YTL olarak hesaplandı. Bireysel kredi kartları ise 7 Eylül itibarıyla 23 milyar 853,3 milyon YTL'den 24 milyar 243 milyon YTL'ye çıktı.

YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 9 milyar 652,5 milyon YTL'si taksitli, 14 milyar 547,6 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu. Tüketici kredilerinin yaklaşık 16,6 milyar YTL'si kamu bankaları, 30,1 milyar YTL'si özel bankalar, 11,1 milyar YTL'si de yabancı bankaları...