19 / 04 / 2024

bisiklet yolu zorunluluğu 2019

bisiklet yolu zorunluluğu 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Araklı'ya bisiklet yolu müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında kent genelinde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Zorluoğlu kente inşa edilecek bisiklet yolu için 10 Mart'ta ihale yapılacağını dile getirdi. 

Alanya'ya kesintisiz bisiklet yolu geliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde devam eden kesintisiz bisiklet yolu proje inşaatının ilk etap çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yeni bisiklet yolu projeleri yolda!

Ülke genelinde 49 kilometrelik bisiklet yolu projelerinin inşaat devam ederken 300 kilometrelik bisiklet yolu için çalışmalar devam ediyor.

Kartal'da bisiklet yolu projesi hayata geçiyor!

İBB, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı, Kartal'da yeni bir bisiklet yolu projesi için çalışmalara başladı.

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde son durum ne? 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye'de başlatılan Bisiklet yolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

bisiklet yolu zorunluluğu 2019 Haberi

bisiklet yolu zorunluluğu 2019

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılım gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1950'li yıllarda sanayileşme devrimiyle şehirlerdeki nüfusun arttığını, bu durumun çarpık kentleşmeyi de beraberinde getirdiğini söyledi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre söz konusu yıllardaki yöneticilerce bir planlama yapılsaydı, bugün çarpık kentleşmeyle uğraşmaya gerek duyulmayacağını ve Türkiye'nin, dünyanın en güçlü ekonomisi ve devleti haline geleceğini de sözlerine ekleyen Kurum, çarpık kentleşme ve bununla mücadelenin Türkiye'yi oldukça yorduğunu söyledi. 

Yaklaşık 5,5 milyon konutun yenilenmesi gerektiğini, 2030 yılında bunun 7,5 milyona varmasının beklendiğini de sözlerine ekleyen Kurum, şunları söyledi;

"2012 yılında çıkarılan yasa ile bugün yaklaşık 580 bin konutun yenilenmesini gerçekleştirdik. Ancak bu yenilenmeyi, kentsel dönüşümü de şehirlerin kültürüne, mimarisine, silüetine uygun yapmalıyız. Ay sonuna kadar stratejimizi açıklayıp değer...