19 / 04 / 2024

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...



Türkiye’de 3,5 milyon hektar civarında ekilmeyen arazi olduğu tahmin ediliyor. Yani Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 10’luk ekilebilir alanın boş olduğu hesaplanıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, katıldığı bir toplantıda bu alanların kullanımıyla ilgili milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren devrim niteliğindeki kararları duyurdu. 

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor!  

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tüm detayları aktardı. Buna göre hem ekilmeyen arazi kalmayacak hem de çiftçilere ne ektiğini bildirme zorunluluğu getirilecek. 

İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıkladığı o yeni düzenlemeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön