17 / 04 / 2024

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Buğday fiyatları düştü! İşte borsa borsa 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Buğday fiyatları düştü! İşte borsa borsa 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, buğday fiyatlarıyla ve tahıl koridoruyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? İşte borsa borsa 12 Ekim 2022 fiyat listesi...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, "Uluslararası Misafir Öğrencilerle Dünya Gıda Güvenliği Buluşması" etkinliğinde 30 ülkeden 60 öğrenciyle görüştü. Burada gerçekleştirdiği açıklamada, Kirişci, misafir öğrencilerin iki ülke arasında köprü olması gerektiğinin altını çizerek, bunun iki ülke ilişkilerini her anlamda geliştireceğine dikkat çekti. 

Türkiye'nin son 20 senede çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Kirişci, 3-4 saatlik uçuşla 50’den fazla ülkeye ulaşabildiğine dikkati çekti. Kirişci, ülkedeki misafir öğrencilerin de bu potansiyelden yararlanması gerektiğini aktardı. 

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Buğday fiyatları düştü! İşte borsa borsa 12 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Kirişci, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya savaşını istemediğine ve barıştan yana olduğuna dikkat çekerek "Dünya bir gıda krizi, bir açlığı artık iliklerine kadar hissederken bir anda dörtlü zirve gerçekleşti. Bu zirveden çıkan sonuçla beraber adına Tahıl Koridoru dediğimiz koridordan bugüne kadar 304 gemi ile 6,9 milyon ton hububat, ihtiyaç duyan ülkelere ulaştırılmış durumda" açıklamasında bulundu ve bir anda 450 doları gören buğdayın tonunun şu anda 330 dolara düştüğünü vurguladı. 

Peki son dakika buğday fiyatları bugün hangi borsada kaç TL oldu? Buğday fiyatları düştü mü yükseldi mi? İşte borsa borsa buğday 12 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön