20 / 04 / 2024

Bitlis Selçuklu Mezarlığındaki kazı çalışmaları

Bitlis Selçuklu Mezarlığındaki kazı çalışmaları

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Bitlis Ahlat'ta Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeniden hayat buluyor!

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde hayata geçirilen proje ile Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi yeni yapılan çeşmelerde yeniden hayat buluyor.

Sedat Altınay: Selçuklu'da imarlı arsa kalmadı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, Selçuklu İlçesi'nde imarlı arsa alanı kalmadığını belirterek, "Selçuklu bölgesinde tarla vasfındaki araziler imara açıldığı takdirde mevcut tavan yapan arsa fiyatlarının da bir denge sağlayacağı kanaatindeyiz" dedi.

Ecdad Parkı’nda Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi yaşatılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu İlçesi’nde yapımı devam eden Konya Ecdad Parkı, Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzındaki düzenlemeleri ile Türkiye’de ilk olacak birçok özelliği barındırıyor.

Bitlis'teki Selçuklu Otel 4 milyon TL'ye ihaleye çıkıyor!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı tarafından yüzde 50'si İl Özel İdaresine yüzde 50'si Ahlat Belediyesine ait Ahlat İlçesi'ndeki Selçuklu Otel 10 Mart 2015 Salı günü 4 milyon TL'ye Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Konya Selçuklu Yazır kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır'da daireler 68 bin 250 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Başvuruların bugün sona erdiği TOKİ Konya Selçuklu Yazır kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır son başvuru tarihi!

Kura yöntemiyle 20 adet dairenin satılacağı TOKİ Konya Selçuklu Yazır projesinde kura çekilişi 16 Ocak'ta gerçekleşecek. Projede başvurular devam ediyor. İşte TOKİ Konya Selçuklu Yazır son başvuru tarihi...

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları yarın bitiyor!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları yarın bitiyor. Dairelerin 68 bin 250 TL ile 126 bin 408 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığı projede 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor.

Konya Karatay ve Selçuklu'da 4.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karatay Hacısadık Mahallesi, Selçuklu Sille Mahallesi'nde yer alan iki arsa toplam 4 milyon 500 bin TL bedelle 20 Ocak 2015 tarihinde ihale edilecek...

Konya Selçuklu Yazır TOKİ kura çekimi!

Konya Selçuklu Yazır TOKİ kura çekimi detayları haberimizde yer alıyor. Başvuruların 9 Ocak'a kadar devam edeceği projede toplam 19 daire kura yöntemiyle satışa sunuluyor.

TOKİ Konya Selçuklu Yazır kuraları nerede çekilecek?

Başvuru sürecinin başladığı ve 9 Ocak'a kadar devam edeceği, kura çekilişinin ise 16 Ocak'ta gerçekleşeceği TOKİ Konya Selçuklu Yazır kuraları nerede çekilecek?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır kura çekilişi 2015!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır projesinde 19 tane daire kura yöntemiyle satışa sunuluyor. Projede başvuru süreci başladı. İşte TOKİ Konya Selçuklu Yazır kura çekilişi 2015 detayları...

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır projesinde kura çekimi saat 11:00'de Konya Selçuklu Yazır TOKİ Şantiyesinde yapılacak. Peki TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları başladı!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları başladı. 1.000 TL başvuru bedelinin ödendiği projede 19 tane daire kura yöntemiyle satışa sunuluyor. Projede kura çekişi 19 Ocak'ta gerçekleşecek.

Bitlis Selçuklu Mezarlığındaki kazı çalışmaları Haberi

Bitlis Selçuklu Mezarlığındaki kazı çalışmaları

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan, Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün tamamlandığını bildirdi.


Dünyanın en büyük Müslüman mezarlığı olan ve Türklerin Anadolu'ya ilk ayak bastığı topraklar üzerinde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki şehadet taşları ayağa kaldırılıyor.


Boyları 4,5 metreye varan ve üzerindeki yazı ve şekillerle her biri sanat eseri niteliği taşıyan mezar taşlarını bünyesinde barındıran mezarlıktaki restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karahan, bu yıl 4 ay boyunca yürüttükleri çalışmalarda önceki yıllarda olduğu gibi mezarlığın daha rahat gezilebilmesi için çevre temizliği yapıldığını anımsattı.


Mezarlıktaki eğri taşların düzeltilmesi ve likenlerin temizlenmesine büyük önem verdiklerini belirten Karahan, "Eğilen taşlardan 220 tanesi bu yıl teraziye alındı. Önceki yıllardaki çalışmalarımızla 400'ün üzerinde eğri mezar taşı doğrultuldu....