28 / 03 / 2024

bodrum katta oturmanın zararları

bodrum katta oturmanın zararları

Zemin katta oturmanın dezavantajları kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Peki, Zemin katta oturmanın avantajı var mıdır? Zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir?

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

Bodrum'da villaların kiraları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi. Peki yükselişin sebepleri neler? 

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent arsası için 18 firmadan teklif! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Muğla Bodrum Ortakent arsasının ihalesi gerçekleştirildi. Peki ihaleye hangi şirketler katıldı? İşte ayrıntılar...

Cengiz İnşaat Bodrum Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

Muğlanın incisi Bodrum’da Cengiz İnşaat Bodrum Projesi için hazırlıklar tamamlanıyor. Projenin detayları ise belli oldu. İşte Cengiz İnşaat Bodrum Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla…

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent arsasının ihalesi 25 Ekim'de! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Oetaklığı'nın Muğla ili Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi'nde bulunan arsası için Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturum tarihi belli oldu. İşte arsa ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve ihale tarihi... 

Özak GYO'nun Bodrum Akyarlar arsasının değeri ne kadar oldu?

Özak GYO, Muğla Bodrum Akyarlar'da yer alan arsası ile ilgili 2022 yılı değerleme raporunu yayımladı. Peki Özak GYO Muğla Bodrum Akyarlar arsasının değeri ne kadar oldu? İşte Özak GYO Muğla Bodrum Akyarlar arsasının değeri...

Ap Sea Gate Bodrum 10 soruda bütün detaylarıyla!

Şani İnşaat imzalı Ap Se Gate Bodrum projesinin tüm detayları belli oldu.  Peki, Ap Sea Gate Bodrum'da villaların fiyatları ne kadar? Ne zaman satışa çıktı? İşte 10 soruda tüm detaylarıyla Ap Sea Gate Bodrum!

Erden Timur Bodrum'daki villasını 5 milyon Euro'ya sattı!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Bülent Cankurt bugünkü yazısında Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'un Bodrum'daki villasını 5 milyon Euro'ya sattığını yazdı. İşte Cankurt'un o yazısı...

Le Chic Bodrum'un değeri ne kadar?

Deniz GYO tarafından Le Chic Bodrum tatil villalarının ve Le Chic Bodrum Otel'in değerleme raporu yayınlandı.

Yabancıların kiralık yazlık talepleri katlandı!

Bodrum’da emlak piyasası oldukça hareketli seyrediyor. Döviz kurlarında yaşanan artış sebebiyle yabancılar, Bodrum’a akın ediyor. Peki Bodrum'daki emlak piyasasını neler bekliyor?

Kaçak katta oturanlar gider masrafı öder mi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaçak katta oturanların gider ödemelerini kaleme aldı. 

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Esra Oflaz Bodrum'daki villasını kiraya verdi!

Sabah Gazetesi köşe yazarların Bülent Cankurt, bugünkü köşe yazısında iş insanı Esra Oflaz'ın Bodrum'daki villasını kime kiraladığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

bodrum katta oturmanın zararları Haberi

bodrum katta oturmanın zararları

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları, bireysel olarak kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Zemin kat denilince akla ilk olarak güneş görmeyen evler geliyor.


Ancak yeni yapılan konut projelerinde güneş görecek nitelikte zemin kat dairelerinin yapıldığını görmek mümkün. Peki, genel olarak zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartmanlarda girişin alt kısmındaki daireye 1.kot veya bahçe katı deniliyor; Bazı apartmanlarda binanın inşa edildiği arazinin meyiline göre 2.kot veya 3.kotta bahçe katları da bulunabiliyor.


Zemin katta oturan sakinler, genellikle evin soğuk ve nemli olmasından yakınabiliyor. Ancak bunun tam tersini görmek de mümkün.


Eğer, apartman kaloriferli ise dairenin kazan ve borularına yakın olarak konumlandırılmış ise, kış mevsiminde en sıcak daire, zemin katta bulunan daire oluyor.


Bu nedenle zemin katta...