24 / 04 / 2024

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Peki, Zemin katta oturmanın avantajı var mıdır? Zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir?



Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları, bireysel olarak kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Zemin kat denilince akla ilk olarak güneş görmeyen evler geliyor.


Ancak yeni yapılan konut projelerinde güneş görecek nitelikte zemin kat dairelerinin yapıldığını görmek mümkün. Peki, genel olarak zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartmanlarda girişin alt kısmındaki daireye 1.kot veya bahçe katı deniliyor; Bazı apartmanlarda binanın inşa edildiği arazinin meyiline göre 2.kot veya 3.kotta bahçe katları da bulunabiliyor.


Zemin katta oturan sakinler, genellikle evin soğuk ve nemli olmasından yakınabiliyor. Ancak bunun tam tersini görmek de mümkün.


Eğer, apartman kaloriferli ise dairenin kazan ve borularına yakın olarak konumlandırılmış ise, kış mevsiminde en sıcak daire, zemin katta bulunan daire oluyor.


Bu nedenle zemin katta oturmanın zaman zaman avantajlı olduğunu söylemek de mümkün olabiliyor.


Zemin katta oturanların hakları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön