18 / 04 / 2024

zemin katta oturulur mu

zemin katta oturulur mu

Zemin katta oturmanın dezavantajları kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Peki, Zemin katta oturmanın avantajı var mıdır? Zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

İncirliova Belediyesi'nden 9.4 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

İncirliova Belediyesi, inşaat yapım karşılığı, 192 araçlık yer altı otoparkı, meydan kafeterya ve zemin katta dükkanlar ile meydan düzenlemesi yapımı intifa eksiltme usulü ile 29 yıl üzerinden ihale ediyor..

Aydın İncirliova'da dükkanların yapım ihalesi 4 Nisan'da!

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından 192 araçlık tek katlı yer altı otoparkı, zemin katta dükkanların 25 yıl süreli kullanma karşılığında, 2 adet meydan kafeterya, 192 araçlık tek katlı yer altı otoparkı, zemin katta dükkanların yapımı için ihale yapılacak..

İncirliova'da inşaat karşılığı otopark ve dükkan kiralama ihalesi!

İncirliova Belediyesi, 2 adet meydan kafeterya, 192 araçlık tek katlı yer altı otoparkı, zemin katta dükkanların yapımı için 25 yıllığına kiralama ihalesi düzenliyor..

Asma kat nedir?

Asma kat ile ilgili hükümler Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Asma kat, zemin katı ticari olarak kullanılmayan konut alanları haricinde, zemin katta ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlanan kattır.

Konak'ta dudak uçuklatan kira!

SGK, Konak'ta zemin katta bulunan 200 metrekare büyüklüğündeki işyerini ihaleye çıkardı. İhaleyi ayda 145 bin TL'ye, Mevlana Kuruyemiş firması kazandı.

Antalya'daki metruk bina yıkılıyor!

Antalya Gençlik Mahallesi'ndeki zemin katta bulunan restoranda tüp patlaması sonucu harabeye dönen 6 katlı bina, 7 yıl sonra yıkılıyor. Yıkım çalışmasının bir haftaya bitmesini planlanıyor.

Gebze Center'a 3 yeni mağaza açıldı!

Geniş mağaza ve hizmet yelpazesiyle alışveriş ve eğlenceyi bir arada sunan Gebze Center, food court'ta açılan Kayseri Mutfağı ve zemin katta açılan Ajda Cafe ile ziyaretçilerine yepyeni deneyimler yaşatacak.

Propa Plaza'da son ofisler kiralamaya sunuldu!

Propa İnşaat’ın Zincirlikuyu’da hayata geçirdiği Propa Plaza’nın son ofisleri dolar kuru 2.50 TL’ye sabitlenerek kiralamaya açıldı. Kiralık A + ofis alanları 140 metrekare ile 730 metrekare arasında değişirken, zemin katta cadde cepheli mağaza alanları da

İzmir Yunus Emre pazar yeri inşaatı başladı!

Karabağlar Belediyesi’nin Aydın Mahallesi’nde yaptıracağı Yunus Emre pazar yerinin ihalesi tamamlandı, inşaatına başlandı. Zemin katta pazarcı esnafı ve zabıta karakolu, alt katlarda otopark yer alacak.

Uludağ Üniversi Sağlık Yüksek Okulu yeni bina inşaatı başladı!

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nun yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.Tunca, "Zemin katta 81 kişilik 4 adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro, 1 adet 315 kişilik amfi bulunmaktadır." dedi.

İzmit Belediyesi, mülkiyetindeki 7 taşınmazı ihaleyle satacak!

İzmit Belediyesi tarafından 29 Nisan Çarşamba günü saat 11.00 de gerçekleşecek ihalede, Belsa zemin katta bir dükkan, Fevziye Camii karşısındaki Çarşı İşhanı’nda da 6 bağımsız bölümün satışı yapılacak.

zemin katta oturulur mu Haberi

zemin katta oturulur mu

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları, bireysel olarak kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Zemin kat denilince akla ilk olarak güneş görmeyen evler geliyor.


Ancak yeni yapılan konut projelerinde güneş görecek nitelikte zemin kat dairelerinin yapıldığını görmek mümkün. Peki, genel olarak zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartmanlarda girişin alt kısmındaki daireye 1.kot veya bahçe katı deniliyor; Bazı apartmanlarda binanın inşa edildiği arazinin meyiline göre 2.kot veya 3.kotta bahçe katları da bulunabiliyor.


Zemin katta oturan sakinler, genellikle evin soğuk ve nemli olmasından yakınabiliyor. Ancak bunun tam tersini görmek de mümkün.


Eğer, apartman kaloriferli ise dairenin kazan ve borularına yakın olarak konumlandırılmış ise, kış mevsiminde en sıcak daire, zemin katta bulunan daire oluyor.


Bu nedenle zemin katta...