19 / 04 / 2024

zemin katta oturmanın dezavantajları

zemin katta oturmanın dezavantajları

Zemin katta oturmanın dezavantajları kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Peki, Zemin katta oturmanın avantajı var mıdır? Zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

As Zemin Mühendislik İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Zemin Mühendislik İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Aslan tarafından kuruldu.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Kartaş Zemin Teknolojileri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaş Zemin Teknolojileri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nuri Şahin tarafından kuruldu.

Altaş Zemin Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altaş Zemin Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de İbrahim Altaş tarafından kuruldu.

Kaf Zemin Mühendislik İnşaat Sondaj Ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Kaf Zemin Mühendislik İnşaat Sondaj Ve İthalat İhracat Limited Şirketi  Küçükçekmece’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Kasım Öztürk tarafından kuruldu.

Jeon Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeon Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Kadıköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Arkın Karasoy tarafından kuruldu.

Elmas Zemin Kaplama Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Zemin Kaplama Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Elmascan tarafından kuruldu.

Kaçak katta oturanlar gider masrafı öder mi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaçak katta oturanların gider ödemelerini kaleme aldı. 

Kovid-19'la ev fiyatları uçtu!

Konut kiraları ve ev satış fiyatlarında, özellikle senenin ilk günlerinden beri yükselişler sürüyor. Konut sektörüne ilişkin duyurulan her yeni veri, bir konutta oturmanın vatandaş için daha da pahalılaştığını gözler önüne seriyor. Peki fiyatlarda son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir'de yapılan yeni konutlarda zemin sağlamlığı ön planda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de inşa edilen konutlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yeni konutların inşasında binaların sağlamlığına ve zeminin özelliğine dikkat ettiklerini ifade etti.

Şenol Hakan Kutoğlu: Gemlik deprem bakımından yüksek tehlike bölgesinde!

Bursa'nın Gemlik ilçesi, kentte başka ilçelerden de fay geçmesi ve alüvyon zemin özelliklerinin Bursa'nın farklı yerleşim yerlerinde de görülmesine karşın, deprem konusunda en riskli yerlerden biri olarak belirtiliyor. 

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

zemin katta oturmanın dezavantajları Haberi

zemin katta oturmanın dezavantajları

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları, bireysel olarak kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Zemin kat denilince akla ilk olarak güneş görmeyen evler geliyor.


Ancak yeni yapılan konut projelerinde güneş görecek nitelikte zemin kat dairelerinin yapıldığını görmek mümkün. Peki, genel olarak zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartmanlarda girişin alt kısmındaki daireye 1.kot veya bahçe katı deniliyor; Bazı apartmanlarda binanın inşa edildiği arazinin meyiline göre 2.kot veya 3.kotta bahçe katları da bulunabiliyor.


Zemin katta oturan sakinler, genellikle evin soğuk ve nemli olmasından yakınabiliyor. Ancak bunun tam tersini görmek de mümkün.


Eğer, apartman kaloriferli ise dairenin kazan ve borularına yakın olarak konumlandırılmış ise, kış mevsiminde en sıcak daire, zemin katta bulunan daire oluyor.


Bu nedenle zemin katta...