19 / 04 / 2024

bodrum tescilli yapı yıkımı

bodrum tescilli yapı yıkımı

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Bodrum Mert Gayrimenkul Ve Yatırım Danışmanlığı Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Bodrum Mert Gayrimenkul Ve Yatırım Danışmanlığı Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bodrum Mert Gayrimenkul Ve Yatırım Danışmanlığı Anonim Şirketi'in merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

Bodrum'daki kaçak yapı ve iskeleler yıkılıyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'daki kaçak yapı ve iskelelerin yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Bodrum'da 2 yılda 465 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, son 2 senede Bodrum'da 465 kaçak yapının ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Bodrum'da bulunan 73 dönüm arazi yapılaşmaya açıldı. Arazi için yapılan yeni imar planlarına yönelik itirazlar da reddedildi.

bodrum tescilli yapı yıkımı Haberi

bodrum tescilli yapı yıkımı

Muğla'nın Bodrum ilçesinin Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde yapıldığı değerlendirilen sivil mimarlık örneği eski Bodrum evinin bir tarafında ocak ayında etkili olan sağanak sonrası çökme meydana geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yıkılma tehlikesi olan 3. derece hem arkeolojik hem de kentsel sit alanındaki iki katlı yapının çevresinde güvenlik önlemi alındı. 

Karşısında dünyanın 7 harikasından biri olarak sayılan Kral Mausolos'un anıt mezarının (Halikarnas Mozolesi) kalıntılarının yer aldığı açık hava müzesi bulunan bina ve çevresinde  incelemeler yapıldı.

Bina ile ilgili devam eden süreçte, ev sahibinin de uygun görmesi üzerine Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden izin alınarak Bodrum Belediye ekiplerince yıkım işlemi başlatıldı. 

Binanın yanından geçen elektrik ve telefon hattında ekiplerin gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından Bodrum Kalesi ve...