25 / 04 / 2024

bodrum yabancılar kiralık yazlık

bodrum yabancılar kiralık yazlık

Bodrum’da emlak piyasası oldukça hareketli seyrediyor. Döviz kurlarında yaşanan artış sebebiyle yabancılar, Bodrum’a akın ediyor. Peki Bodrum'daki emlak piyasasını neler bekliyor?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

bodrum yabancılar kiralık yazlık Haberi

bodrum yabancılar kiralık yazlık

Döviz kurlarında yaşanan artış sebebiiyle yabancılar, Bodrum’a akın ediyor. Konut ve arazi alanlara ek olarak şimdiden yaz dönemi için kiralık evler tutulmaya başlandı. Bu sebeple bu yaz yerli turistlerin Bodrum’da yazlık bulması daha da zorlaşacak.

‘Yabancılarla dolu’

Bodrum’daki emlak piyasasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal, şunları kaydetti:

“Bugünlerde Bodrum sokakları ve mekanları bu ara yabancılarla dolu. Kimi tatil yapmak için burada kimi ise yatırım yapma amacıyla geldi. Gerek konut, gerekse de arsa satın almaya çalışıyorlar. Bu nedenle Bodrum’da 2. el konut piyasasında ciddi bir talep olduğu gözleniyor. Yine aynı şekilde kiralık evlerde de hareketlilik yaşanıyor.”

Yazlık kiralıyorlar

Yabancıların bir bölümünün yaz tatillerini şimdiden planladığına vurgu yapan Özgenal, “Yabancılarda tatil planlarını genelde kışın yaparlar. Hem bunun etkisi hem...