25 / 04 / 2024

boğaz imar yetkisi

boğaz imar yetkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı’nın imar mevzuatı değişiyor. Boğazın imara açılabileceği de belirtiliyor.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

İstanbul Boğazı'na imar kararı çıktı!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği 1983 yılından beri kanunla korunan Boğaz hattında imar artışının önünü açarak, son kalan alanları da ranta ve talana teslim edecek.

1962 yılında Boğaz Köprüsü yeniden şehir planına alınacakmış!

1962 yılında hazırlanacak olan imar planına, Boğaz Köprüsü yeniden alınacakmış. Prof. Piccinato'nun hazırlayacağı şehir planında yer alacak esas noktalar, İstanbul Çevre Yolu, Üçüncü Haliç Köprüsü ve Boğaz Köprüsü olacakmış.

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahı netleşti!

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahı nihayet netleşti. 1/100 bin ölçekli imar planına işlenen köprü, Gelibolu ve Lapseki’deki köylerin çehresini değiştirecek. Bölgedeki bazı köylerde halen dönümü bin TL’nin altında arazi bulmak mümkün...

Çanakkale Boğazı’na devasa köprü geliyor!

Yıllardır gündemde olan Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprü ilk kez imar planına girdi. 3 bin 700 metre olması planlanan köprü, FSM ve Boğaziçi köprülerinin 2 katı uzunlukta.

Çanakkale Boğazı köprüsü ilk kez imar planında! Köprü nereden geçecek?

Yıllardır gündemde olan Çanakkale Boğazı köprüsü ilk kez resmi belgelere girdi. 1/100 bin ölçekli imar planına göre yeni köprü Lapseki ilçesindeki Kocaveli köyü ile Gelibolu’ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa edilecek.

Boğaz'daki sosyete mekanı kaçak çıktı!

Bodrum kıyılarında başlayan kanuna aykırı kaçak yapı incelemesi İstanbul Boğazı’na uzandı. Boğaz’da yapılan denetimlerde ünlü bir eğlence mekanının, imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görüldüğü tespit edildi...

boğaz imar yetkisi Haberi

boğaz imar yetkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile boğazdaki 4 ilçe belediyesine ait tüm yetkilere son veren taslak düzenlemeye göre Boğazlar'da artık yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı ile iki yeni kurul söz sahibi olacak. Başkanlık ve kurul üyelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atayacak.

Söz konusu teklife ilişkin olarak açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğaziçi Kanunu ile ilgili çalışma söz konusu. Meclisimiz bu çalışmayı yürütüyor. Sahada belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda önlemlerimiz oldu" dedi.

Boğaziçi'nde imar yapma yetkisinin büyükşehir belediyesinde olmadığını belirten Kurum, "(Yetki) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün teklifi ve Bakanlığımızın uygun görüşü ile Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu'ndadır. Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Boğazımıza nazır 4 belediyemizde çok daha iyi noktalara çekecek çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu çalışma söz konusudur" ifadesini kullandı.

Kurum şöyle devam etti:

"Anadolu ve...