25 / 04 / 2024

Boğaziçi Koruma ve Düzenleme Komisyonu

Boğaziçi Koruma ve Düzenleme Komisyonu

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Sosyal medya sallanıyor! Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi her an kapatılabilir!

Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı fakülteler hakkında kapatma ve bölme kararları verildiği öğrenildi. Sosyal medya Boğaziçi Üniversitesi haberi ile sallanıyor. İşte ayrıntılar...

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak tarafından kuruldu.

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Salman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Park Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Park Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Murat Mergen tarafından kuruldu.

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sabri Tüfekçi tarafından Ataşehir'de kuruldu.

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi 34 Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Sabri Tüfekçi tarafından kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Boğaziçi Dizayn Yapı İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Dizayn Yapı İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Demirel tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede toplam 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kuruldu.

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Açıkgöz tarafından kuruldu.

Boğaziçi Koruma ve Düzenleme Komisyonu Haberi

Boğaziçi Koruma ve Düzenleme Komisyonu

Hükümet kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bodrum'dan sonra İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındırmak ve Boğaz'ın silüetini korumak için düğmeye bastı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Bakanlık bu kapsamda Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 28 maddelik bir kanun teklifi taslağı hazırladı. Taslağa göre, Boğaz hattını korumak için Boğaziçi Başkanlığı kuruluyor. Başkanlığa bağlı olarak, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası ile tarihi yarımada da 3 tane Boğaziçi Koruma ve Düzenleme Komisyonu da kurulacak.

ŞEHİR PLANCILARI ÇALIŞACAK

Komisyonlar, Boğaz hattının korunması, yeşil alanın artırılması, afet riski olan binaların yenilenmesi ve İstanbul'da ekolojik koridorlar oluşturmak için kurulacak. Komisyonlarda şehir planlama, orman mühendisleri, hukuk, sanat tarihi, arkeoloji gibi meslek gruplarından seçilecek. Kurulacak komisyon Boğaziçi'nde doğal, tarihi, arkeolojik, kentsel arkeolojik ve...