26 / 04 / 2024

Bolu Aşağı Taşhan

Bolu Aşağı Taşhan

Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, Bolu Belediyesince yapılacak çalışma tamamlandıktan sonra butik otel olacak.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Workin House İnşaat Hafriyat Metal Mermer Oto Yedek Parça Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Workin House İnşaat Hafriyat Metal Mermer Oto Yedek Parça Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Can tarafından kuruldu.

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Taşkın İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Ali Taşkın tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı Bellevue Residence’a taşındı!

10 Ekim 2021 tarihinde Arzu-Ömer Sabancı’nın yalısında evlenen Nazlı Kayı-Hacı Sabancı çifti Bellevue Residence’a taşındı...

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun şirket merkezi Beşiktaş'a taşındı!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin merkez ve şubeleri başlıklı 4. maddesi uyarınca şirket merkezi Beşiktaş'a taşındı. 

Ayça Varlıer New York’a taşınıyor!

Broadway’den teklif gelen güzel oyuncu Ayça Varlıer, New York’a taşınmaya karar verdi.  Evini taşıdığını söyleyen  Varlıer, Broadway'de müzikal çalışma yapacağını anlattı.

Jennifer Lopez Los Angeles'a taşınıyor!

Bir süredir Ben Affleck ile beraber olan Jennifer Lopez, yeni aşkı için Los Angeles'a taşınma kararı aldı.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması TBMM gündeminde!

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alessandro Arlotti: Futbolu bırakıyorum, Harvard'a taşınıyorum!

Gelecek vaad eden 100 futbolcu arasındaki İtalyan Alessandro Arlotti, futbol kariyerini bırakarak eğitimi tercih etti. Arlotti, “Futbolu bırakıyorum. Tüm aile Harvard’a taşınıyoruz” şeklinde konuştu.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bolu Aşağı Taşhan Haberi

Bolu Aşağı Taşhan

Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, restorasyon çalışmalarının ardından butik otel olarak hizmet verecek Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: "Türk tarihi ve mimarisi için de önemli bir eser olan Aşağı Taşhan, özgün haline kavuştuktan sonra turistik açıdan da görülmeye ve konaklanmaya değer bir hale gelecek"


Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, Bolu Belediyesince yapılacak çalışma tamamlandıktan sonra butik otel olacak.


Bolu Belediyesi, Büyükcami Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı Devleti'nin ticaret kervanlarının konaklama ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir durak noktası olan Aşağı Taşhan'da restorasyon çalışması başlattı.


Osmanlı döneminde, başkent İstanbul ile Anadolu arasında "Osmanlı Devlet Yolu" olarak bilinen ticaret yolu üzerinde yer alan ve Kastamonu'nun Kurşunlu Hanı, Safranbolu'nun Cinci...