29 / 03 / 2024

borç miraso

borç miraso

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Peki, borç miras kalır mı? Miras kalan borç nasıl ve ne zaman reddedilir? İşte miras kalan borcun reddi..

Emlak Vergisi borçlandırması için son haftaya girildi!

Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile trafik cezası borçlarına yapılandırma için başvuru süresi 1 Aralık'ta doluyor. Borçlarını peşin ya da taksitle ödemek isteyenlerin başvuru süresini kaçırmasın...

Elektrik faturası borç sorgulama!

Elektrik faturası, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noklarından ödenebiliyor. Peki, elektrik aboneleri borçlarını nasıl sorgular? Elektrik faturası borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Dış borçlanmayı en çok inşaat, ulaştırma ve enerji firmaları yaptı!

Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 163,6 milyar ABD doları buldu. 402 milyar dolarlık toplam borçların yüzde 40'ı dış borçlanmayı daha çok, bankalar, inşaat-gayrimenkul, ulaştırma ve enerji firmaları gerçekleştirdi.

Çevre temizlik vergisi borç yapılandırması 2014!

Bazı vergi ve alacaklara yapılandırma fırsatı getiren 6552 sayılı Torba Yasa Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte çevre temizlik vergisi borç yapılandırması 2014 şartları..

Emlak vergisi borç yapılandırması 2014!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa gereğince, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. İşte emlak vergisi borç yapılandırması 2014...

ASAT’tan su borçlarına yapılandırma fırsatı!

ASAT Genel Müdürlüğü, abonelerine büyük kolaylık sağlıyor. ASAT Genel Müdürlüğü, 6552 Sayılı Kanun gereği su borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat edebileceğini duyurdu.

6552 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma ve kredi kartı ile ödeme işlemleri!

Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklar, yapılandırılarak ödenebiliyor. Yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. İşte 6552 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma ve kredi kartı ile ödeme işlemleri..

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı!

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı.

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...

Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi taksitlerini ödemeyen vergi mükelleflerine Eylül 2014 tarihinde Torba Yasası ile af getirildi. Peki, Emlak vergisi borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte emlak vergisi yapılandırma şartları..

Üsküdar Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergi borçlarından kurtulma fırsatı!

Üsküdar Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergi borcu olanlara büyük kolaylık sağlıyor. 30 Nisan 2014 öncesine ait borçlara, cezai faiz, gecikme faizi ve gecikme zamlarını siliniyor. Yeni yapılandırmaya ise taksitlenme imkânı sunuluyor.

borç miraso Haberi

borç miraso

Borç miras kalır mı?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Medeni Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklı kalmak üzere mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar ve mirasbırakanın borçlarından kişisel olarak sorumlu olurlar.


Atanmış mirasçılar da mirası, mirasbırakanın ölümü ile kazanırlar. Yasal mirasçılar, atanmış mirasçılara düşen mirası onlara zilyetlik hükümleri uyarınca teslim etmekle yükümlüdürler. Peki, borç miras kalır mı? Miras kalan borç reddedilir mi?


Vefat eden bir kimse malvarlığını miras olarak bırakabileceği gibi, mevcut borçları da yasal mirasçılarına kalıyor. Ancak, mirasçılar miras olarak kalan borcu reddedebiliyor.


Ret

I. Ret beyanı

1. Ret hakkı

MADDE 605.-Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebilirler.

Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş...