24 / 04 / 2024

borcum varken eve icra gelmesi

borcum varken eve icra gelmesi

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Açık mutfak eve huzur getiriyor!

CNR Emlak Fuarı’na katılan Hint astrolog Şebnur Kuran Balcı, "evlerin enerjisi" üzerine bilgiler vererek açık mutfakların eve huzur getirdiğini söyledi..

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

Sıla, yeni bir eve taşınacak!

Sıla ’nın 10 gün boyunca şehir dışında olmasını fırsat bile hırsızlar, şarkıcının Kadıköy’deki evine girdi. Bunu üzerine Sıla yeni bir eve taşınma kararı aldı.

Eski otobüs 4 bin Sterlin'e eve dönüştü!

47 yaşındaki Rob Robinson, 700 Sterlin'lik eski bir otobüsü eve çevirdi. Majestic House (Muhteşem Ev) isimli mekan için 4 bin Sterlin harcandı.

Tır konteynerı eve dönüştü!

Mal taşımak için kullanılan tırların arkasında gördüğümüz konteyner bu kez eve dönüştü. Depo görünümlü konteynerın içi minimalist mantıkla dekore edildi.

Lionel Buckett, mağarayı muhteşem bir eve dönüştürdü!

Lionel Buckett, ailesinden miras kalan arazide dolaşırken bir mağara keşfetti. Buckett, manzarasını çok beğenince orayı bir eve dönüştürmeye karar verdi.

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

36 metrekarelik ev, nasıl 5 odalı bir eve dönüşebilir?

New York'ta bulunan bu daire 36 metrekare olmasına rağmen 5 odalı bir eve dönüşebiliyor.

Hvar Adası'ndaki yel değirmeni eve dönüştürüldü!

Adriyatik Denizi'ndeki Hvar Adası'nda, Franciscan rahipleri tarafından inşa edilmiş tarihi yel değirmeni eve dönüştürüldü. İşte tarih kokan o ev...

David Cameron 70 milyon TL'lik eve taşındı!

İngiltere'de Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra koli taşıyarak görüntü veeren David Cameron'ın 17 milyon Sterlin (70 MİLYON TL) değerindeki eve taşındığı öğrenildi. Bu iki tezat durum sosyal medyada çok konuşulan konuların başında geldi.

borcum varken eve icra gelmesi Haberi

borcum varken eve icra gelmesi

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.


Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşüyor. İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun icra dairesinde taksit sözleşmeleri yapmaları halinde taksit sözleşmesinin ihlaline kadar geçen zaman hesaba katılmıyor.


İcra dairesi talepten nihayet üç gün içinde haczi yapıyor. İcra memuru borçlunun tüm mallarını haczedebilme yetkisine sahip olmuyor. Kimi mallar haczedilemeyen mallar arasında yet alıyor.


Peki, haczedilemeyen mallar arasında hangi mallar bulunuyor. "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar, 

2. (Değişik: 2/7/2012-6352/16 md.) Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî...