23 / 04 / 2024

bornova dramalılar köşkü

bornova dramalılar köşkü

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı.

Dramalılar Köşkü 3 bin kişiyi ağırladı!

Bornova Belediyesi tarafından Kasım ayında hizmete açılan Dramalılar Köşkü İzmirli'lerden büyük ilgi gördü

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Kıdem tazminatına zam etkisi: Kıdem tazminatı hangi ücrete göre hesaplanıyor?   

Memurların maaşlarına yapılacak artışlar kıdem tazminatını da etkileyecek. Bu sene 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı yüzde 45 artışla 34 bin 60 liraya yükselecek.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Et ve Süt Kurumu Çalıştayı sonuçları: Kırsal refah geriliyor

"Et ve Süt Kurumu tarafından yayınlanan 'Et ve Süt Sektörü Çalıştayı Sonuç Raporu,' kırsal bölgelerdeki refah seviyelerinin gerilediğini vurguladı. Rapor, kırsal kesimde yaşayan hanelerin hayvansal gıda gereksinimlerini büyük ölçüde şehirlerden karşıladığını ele aldı. İşte detaylar…

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Kurban Bayramı öncesi kıyma çektirme fiyatına yüzde 100 zam; İşte yeni fiyatı

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kaldı. Kurban kesen vatandaşlar kıyma çektirme fiyatlarını araştırmaya başladı. Kıyma çektirme fiyatları geçtiğimiz yıl 5 TL iken bu yıl 10 TL oldu. Kıyma çektirme fiyatlarına yüzde 100 zam yapıldı.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

Tiny house'lara talep patladı! 250 bin TL'den başlayan küçük evler kalıcı konut oluyor! 

Önce pandemi ardından depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), artan ev ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak tercih ediliyor. İşte tiny house'lar ile ilgili merak edilenler...

Amazon Prime abonelerine kötü haber! Üye fiyatlarına gelen zam kullanıcıları kızdırdı

Uzun bir zaman süresince aylık ücretini muhafaza eden Amazon Prime, fiyat yükselişiyle gündeme geldi. Yeni Amazon Prime ücreti ciddi bir yükselişe rağmen hâlâ uygun ücretiyle dikkat çekiyor.

bornova dramalılar köşkü Haberi

bornova dramalılar köşkü



Bornova Belediyesi, ilçe merkezindeki Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje iki ödül birden kazandı. Önce Tarihi Kentler Birliği'nden 'uygulama' dalında 'Yerel Koruma Ödülü'nü kazanan Dramalılar Köşkü daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı. Tarihi Kentler Birliği'nin, 'Kentin yaşamış olduğu çok kültürlülüğü yansıtan bir yapının harap olmaktan kurtarılması' nedeniyle verilen ödülü Bornova Belediyesi 70 başvuru arasından kazandı. 


Yeni...